Хранителни продукти на пловдивския производител Катрин-Ко се разпродават на търг,

...
Хранителни продукти на пловдивския производител Катрин-Ко се разпродават на търг,
Коментари Харесай

Фалит! Разпродават храните на голям пловдивски производител на лютеница, сосове и консерви

Хранителни артикули на пловдивския производител " Катрин-Ко " се разпродават на търг, откакто компанията е оповестена в неплатежоспособност. Фирмата е известна на пазара с марката си " Рубикон ", под който продава друга гама от сосове, лютеница, консерви, конфитюри и мед.
Прочетете още
До разпродажбата на търг на част от останалата продукция се стига, откакто компанията е изпаднала в несъстоятелност. Тя е поискала от съда да бъде оповестена в неплатежоспособност. Още от 2021 година компанията стопира заплащания към снабдители и кредитори. По документи има над 2,5 млн. лв. задължения към банка, над 1 млн. задължения към сътрудници и още няколко хиляди отговорности към Национална агенция за приходите.

Предприятието се намира в Индустриална зона на пловдивското село Стряма върху имот от 53 дка - с 9 дка 430 кв.м покрита застроена повърхност и се състои от 6 цеха. " Катрин-Ко " е еднолична благосъстоятелност на Екатерина Коева. 

В момента има оповестена три търга от частен правосъден реализатор за продажба на консерви, сосове, конфитюри, машини, съоръжение и всевъзможни първични материали и принадлежности в производството. И на трите търга има редица обособени позиции, които разрешават пазаруване единствено на избран продукт.

Част от продаваните храни са с неразбираем или изтичащ период на валидност, а други с подобен до първите месеци на 2024 година. Така да вземем за пример 840 буркана с кисело краставички без етикети, създадени към юни месец 2020, са обявни с първична цена от 307 лв.. 277 буркана от конфитюр с боровинки, кадърен до 21.06.2023 се продават с първична цена 189 лв.. Разпродават се още сосове тартар, за спагети, барбекю, чеснов, гъбен и други типове, както и разнообразни типове конфитюри. 

В останалите два търга обект на продажба са разнообразни машини, съоръжение и първични материали, като инструмент за затваряне на буркани, капачки, поточни линии и др. 

Търговете ще се проведат на 30 май. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР