Хранителната зависимост – това е съвременният бич. На 34 години

...
Хранителната зависимост – това е съвременният бич. На 34 години
Коментари Харесай

Американка свали 200 килограма и се омъжи за любовта на живота си! Вижте невероятната ѝ промяна – стъпка по стъпка

Хранителната взаимозависимост – това е актуалният камшик. На 34 години американката Ники Уебстър се считала за същинска наркоманка. Храната била смисъл на живота й още от детството, когато достигнала 275 кг, обстановката станала сериозна.
Ники не можела да се оправя с апетита си. Не можела и да съблюдава диети – просто й липсвали воля и самообладание. Можела да се успокои единствено от мазна, сладка и суперкалорична храна в огромни количества.


Излишните килограми трансформирали живота на Ники в пъкъл. С течение на времето й станало мъчно да става независимо от леглото, да си вземе душ или да върви. Наложило се да се реалокира при родителите си. Странното е, че те изобщо не се тормозили от нездравословното хранене на щерка си. Дори преустроили стълбата си, с цел да може да доставят храна за Ники до втория етаж.


„ Тялото ми се трансформира за мен в клетка. Постоянно нещо ме болеше, седях или лежах, елементарно се уморявах, само че просто не можех да спра да се тъпча и това беше отвратително. Знаех, че килограмите ми последователно ме убиват. Дори родната ми сестра Къртни забрани на децата си да се виждат с мен, с цел да не се травмира душeвността ми от ужасяващия ми тип “, споделя Ники.


Преломният миг в живота на младата жена настъпил, когато била поканена да взе участие в телевизионното предаване „ Моето тристакилограмово тяло “.
Ники решила да се подложи на интервенция по премахване на част от стомаха. Заедно с татко си Тери тя напуснала родния Арканзас и отпътувала за Тексас за консултация с лекар Назардан – експерт, занимаващ се с най-тежките случаи на затлъстяване.

По време на консултацията той съобщил на Ники, че тя би трябвало да отслабне независимо с 20 кг и едвам тогава ще могат да й назначат интервенция. Ники била подложена на жестока диета и след три месеца била подготвена за слагане на шънт в стомаха.

Всичко минало сполучливо и година след хирургичната процедура Ники съумяла да смъкна 90 кг!

За да закрепи резултата, тя почнала да посещава психотерапевт. Надямала се той да й помогне да разбере главната причина за пълнеенето и по този начин да изкорени вечно пристрастеността си към храната.
Но пътят й в смяната не спирал дотук. След като Ники съумяла да смъкна 160 кг, лекарите одобрили интервенция по премахване на непотребната кожа. Така тя се избавила от още 25 кг.

За страдание трябвало да понесе още една интервенция, тъй като след отстраняването на кожата се стигнало до вътрешен кръвоизлив. За благополучие, всичко минало сполучливо.
Когато гледаш тази симпатична жена, мъчно може да повярваш, че преди няколко дни тя е била дебела и нещастна, тежейки съвсем 300 кг.
Днес Ники тежи 90 кг, следи какво яде и се усеща прелестно.

Неотдавна героинята ни се почувствала в действителност като в приказките, откакто получила и предложение за брак.

Примерът на Ники потвърждава, че няма нищо по-силно от мотивацията, вярата и настойчивостта. Те могат да пречупят който и да е нездравословен табиет или ленивост. Достатъчно е единствено да искаш!

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР