Храните, съдържащи трансмазнини и високи количества захар, влияят на кръвното

...
Храните, съдържащи трансмазнини и високи количества захар, влияят на кръвното
Коментари Харесай

Белият хляб е много вреден, ако имате това заболяване

Храните, съдържащи трансмазнини и високи количества захар, въздействат на кръвното налягане, което от своя страна покачва равнищата на холестерола и риска от деменция. Това сподели в изявление за телевизионния канал Москва 24 диетологът Елена Соломатина .

Според нея сходни мазнини и захари се съдържат в хамбургери, салами, бекон и бял самун: нарасналата централизация на захар в него има негативен резултат върху панкреаса, покачва кръвното налягане и равнищата на холестерола. В резултат на това в тялото се образуват атеросклеротични плаки, които пречат на кръвообращението.
Тази закуска е под 100 калории и всички отслабват с нея сега
Закуската отвън къщи наподобява е нещо непроменяемо в живота на доста хора, само че когато се пробвате да намалите тежестта си, подборът на хранат...
Прочети повече
„ В резултат на това налягането ще се увеличи и това в допълнение поврежда стените на кръвоносните съдове, надлежно съдовете се унищожават и не могат да придвижват О2 и глюкоза до мозъка. Мозъкът стартира да гладува, клетките стартират да страдат и умират, а това води до деменция ”, изясни експертът.

Консумацията на рафинирани зърнени храни: бял ориз, грис и зърнени храни, също може да докара до развиване на това заболяване. Съдържащото се в тях нишесте ще се трансформира в същата захар при варене, акцентира тя. Освен това не би трябвало да се злоупотребява с алкохол и храни с оцветители, консерванти и мазнини, защото те повреждат черния дроб и полученият холестерол с ниска компактност образува атеросклеротични плаки.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР