Храните, които регулират хормоните, могат да ви помогнат да разрешите

...
Храните, които регулират хормоните, могат да ви помогнат да разрешите
Коментари Харесай

Страдате ли от хормонален дисбаланс? Тези 5 храни могат да регулират хормоните ви

Х раните, които контролират хормоните, могат да ви оказват помощ да разрешите съществени проблеми. Тялото е доста сензитивно и реагира и на най-малкия хормонален дисбаланс.

Честа причина за проблеми с ендокринната система е недохранването, което лишава тялото от нужните витамини и киселини. В резултат на това се появява спад на имунитета, акне, косопад и безчет други здравословни проблеми. Това може да се спре, в случай че започнете да се храните здравословно и да консумирате храни, които съдържат растителни естрогени.

Какво съставляват естрогените?

Това е името на групата женски полови хормони, които се синтезират в огромни количества в яйчниците и в дребни количества в надбъбречните жлези. Те стартират да се създават през цялото време на половото развиване, а по време на менопаузата равнището на естроген понижава доста, което мощно въздейства върху утежняването на благосъстоянието на дамата.

Естрогените са в основата на естественото действие на женския организъм. От тях зависи съвсем всичко: либидо, въодушевление, менструален цикъл и даже телесна температура. Тези хормони също играят голяма роля за верния напредък на гърдите при девойките по време на пубертета и за образуването на телесни мазнини при зрелите дами.

Нивата на естроген в кръвта управляват здравето на косата, кожата, ноктите и най-важното - способността за забременяване и раждане на дете.

Женските хормони директно зависят от това, което ядем. За производството на естроген и постоянното действие на ендокринната система, пробвайте се да включите следните храни в менюто си, предлага „ Локално “.

Вижте повече в нашата изложба храните, които да включите в менюто си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР