Храни, които причиняват умора Експертите по хранене казват, че има

...
Храни, които причиняват умора Експертите по хранене казват, че има
Коментари Харесай

Тези храни причиняват умора, СПРЕТЕ да ги ядете

Храни, които предизвикват отмалялост
Експертите по хранене споделят, че има храни, които „ крадат “ нашата сила. Ако ги консумираме постоянно, има възможност да се усещаме изтощени, сънливи и от време на време даже депресирани. Умората и неналичието на сила, които от време на време изпитваме, освен до момента в който изпълняваме ежедневни действия, само че и до момента в който си почиваме, могат да ни основат проблеми, а аргументите са многочислени. Причината за това положение е, наред с други неща, храненето, макар че нормално даже не ни хрумва.
Експертите изясняват, че има храни, които, в случай че се употребяват в огромни количества, водят до възприятие на безсилие.
Ето кои храни да сведете до най-малко:
Тестени произведения
Би било идеално, в случай че можете изцяло да премахнете този тип храна от менюто си и да я замените с пълнозърнести заместители. Тези храни са богати на въглехидрати, покачват равнищата на кръвната захар и дават подправено възприятие за задоволеност, последвано от неочакван спад в кръвната захар. Поради това в даден миг ще почувствате, че имате доста сила и по-късно ще настъпи неочакван спад.

Сладкиши
Подобно на тестените произведения, сладките неща могат да изчерпят силата ни и да работят по същия метод. Експертите акцентират обаче, че не би трябвало да бъдат изцяло отстранени, тъй като захарите са нужни за вярното действие на мозъка, само че при всички случаи те би трябвало да бъдат сведени до най-малко, оповестява " Стил ".
Вредни храни
Пържените храни съдържат висок % мазнини и невисок % фибри, което забавя храносмилането и по този метод понижава равнищата на сила.
Нискокалорични храни
Когато пристигна време за лека закуска, някои хора избират нискокалорични версии на обичаните си храни, вярвайки, че са по-здравословен избор. Тази храна обаче е виновна и за пониженото равнище на сила денем.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР