Храненето преди и след тренировка играе решаваща роля за това

...
Храненето преди и след тренировка играе решаваща роля за това
Коментари Харесай

Най-добрите напитки преди и след тренировка

Храненето преди и след подготовка играе решаваща роля за това по какъв начин тялото ни реагира на упражненията. Някои течности, когато се употребяват преди подготовка, могат да понижат умората, да покачат енергийните равнища и да подобрят резултатите ви.

Когато става въпрос за хранене след подготовка, всичко е обвързвано с възобновяване. Искаме да попълним запасите от гликоген, да се рехидратираме и да осигурим на тялото си всички нужни съставки за възобновяване. На този стадий електролитите, протеините и въглехидратите стават основни.
Преди подготовка
Независимо дали упражнявате постоянно, или случайно, има няколко питиета, които могат да ви оказват помощ да постигнете по-добри резултати и да оползотворите оптимално времето, което прекарвате в тренировки. Нека разгледаме някои натурални питиета, които могат да ви оказват помощ да се заредите с сила за идната подготовка.

Кафето съдържа кофеин, който е стимулант, намаляващ умората и повишаващ енергийните равнища, което го прави чудесна напитка преди подготовка.

 

 

Подобно на кафето, зеленият чай също съдържа кофеин. Освен това епигалокатехин галат (EGCG) в зеления чай може да помогне за повишение на метаболизма, което евентуално може да подкрепи загубата на мазнини.

Червеното цвекло съдържа нитрати, което го прави чудесна опция на добавките с азотен оксид (NO) преди подготовка. Нитратите по натурален път се трансформират в NO, което води до увеличение на кръвообращението, по-добра продуктивност и вазодилатация (известна още като „ мускулна помпа “).

 

 

Сокът от любеница съдържа аминокиселината цитрулин, която също покачва равнищата на NO, което води до увеличение на кръвния поток и намаление на кръвното налягане.

 

 Добави изложение

 
След подготовка
След подготовка всичко е обвързвано с възобновяване на тялото. Идеята е да възстановите силите на тялото, което може да включва въглехидрати, протеини и електролити (в взаимозависимост от типа активност и интензивността на тренировката, наред с други фактори). Нека разгледаме някои питиета за след подготовка.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР