Храненето освен необходимост, е и удоволствие. Освен добрия вкус храната

...
Храненето освен необходимост, е и удоволствие. Освен добрия вкус храната
Коментари Харесай

6 храни, които мъжете трябва да яде всекидневно

Храненето с изключение на нужда, е и наслаждение. Освен положителния усет храната дава доста витамини и минерали, от които организмът се нуждае.

Въпреки че здравословното хранене е целесъобразно за всички, мъжете би трябвало да извърнат особено внимание на някои храни, които да им набират нужните субстанции.

Според специалисти, 9 от 10 мъже в света не одобряват нужното количество зеленчуци дневно. Сайтът AgroWeb.org разгласява по този мотив лист с някои от храните, които поддържат положителното здраве на мъжете на всяка възраст, съобщи БГНЕС.

Спанак

Здравословната диета включва най-малко 5 пресни зеленчука дневно. През множеството дни е целесъобразно да ядете зелени зеленчуци като спанак, зеле или разнообразни салати. Спанакът съдържа натриев оксид, който оказва помощ за положителното кръвообращение.

Бадеми

Бадемите са добър източник на магнезий, който оказва помощ за повишение на хормона тестостерон при мъжете. Бадемите са потребни и за оформянето и поддържането на мускулите. Спомагат за положителното действие на нервите, сърцето и кръвоносните съдове.

Кисело мляко

Точно както дамите, мъжете също са изложени на риск от костни болести като остеопороза. Така че потреблението на кисело или прясно мляко за подкрепяне на здравето на костите е доста значима. За здрав организъм са задоволителни не повече от 80 грама дневно.

Домати

Доматите са богати на ликтопен, който е измежду най-хубавите антиоксиданти за здравето на организма. Експертите настояват, че тези антиоксиданти потвърдено защищават мъжете от болести на простатата.

Картофи

Въглехидратите, съдържащи се в картофите, са доста скъпи за положителното здраве на мъжете в преклонна възраст.
Идеята да ги премахнете изцяло от ежедневната си диета, с цел да отслабнете, е неправилна. Яжте доста варени или печени картофи, с цел да си набавите здравословни въглехидрати. Богати на калий повече от бананите и витамин С, картофите са отличен източник на сила.

Диня

Подобно на доматите, динята също съдържа ликтопен, който предотвратяват болести или рак на простатата. Лекарите я считат за супер храна, защото съдържа и доста вода, която отстранява токсините от тялото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР