Храненето на хамстера има своите специфични особености. Диетата му е

...
Храненето на хамстера има своите специфични особености. Диетата му е
Коментари Харесай

Вредни храни за хамстера

Храненето на хамстера има своите характерни особености. Диетата му е нужно да бъде уравновесена и съобразена с особеностите на типа му. Малкото пухкаво творение обаче не желае да се преценява с тези условия и пробва всяка храна, до която успее да доближи. Ако бъде изтърван от стопаните, елементарно може да бъде открит в боклука, където пробва всевъзможни останки от храната им, някои нездравословни за него.

Хамстерите доста постоянно се разболяват тъкмо поради храни, които не са подобаващи за тях, само че са имали достъп. Не е нездравословно да се дава на дребния домакински питомец лакомство, само че в никакъв случай нещо от следните, тъй като те са нездравословни за хамстера храни.

Шоколад и шоколадови произведения

Шоколадовите артикули съдържат кофеин и теобромин, а тези съставки в сладкото изкушения предизвикват премеждия на дребния гризач като пристъп, стомашни и сърдечни проблеми.

Чипс

Картофите като храна не са потребни за хамстера, а в пържено положение са доста нездравословни. Високото наличие на мазнини води до проблеми в храносмилателния тракт на животинчето. Всички джънк храни са нездравословни за хамстера поради многото калории в тях, които ще доведат до свръх тегло и здравословни проблеми.

Зелен боб

Бобът се отличава с високо наличие на фибри, а това ще докара незабавно до диария при гризача, а оттова до дехидратация. Малките по мярка животни доста елементарно се дехидратират, а това е животозастрашаващо положение при тях. Ако се даде боб, това би трябвало да е доста рядко и той би трябвало да е добре приготвен.

Лук

 Хамстер Снимка: Free-Photos/pixabay.com

Още един потребен за индивида зарзават, който е гибелен за пухкавия домакински любим. Лукът съдържа доста химични съставки с токсично деяние при хамстерите. Консумацията на лук води до анемия и гастроентерит при хамстера, а неприятната вест е, че резултатът се появява няколко дни след потреблението на лук, по тази причина дребният гризач би трябвало непрестанно да се следи какво яде.

Цитруси

Всички цитрусови плодове съдържат прекалено много киселини, а те повреждат стомашните стени на хамстера и водят до здравословни проблеми. Цитрусовите плодове нямат гибелен резултат върху гризачите, само че нервират нежните им стомахчета и по тази причина би трябвало да се заобикалят.

Ябълкови семки и грозде

Ябълките съдържат цианид, който е токсичен. За хората това не е рисково, само че дребно животно като хамстера е застрашено. Гроздето пък вреди на бъбреците им.

Целина

Целината също има рисково деяние върху нежните домашни питомци. Веднъж тъй като съдържа натрий и повторно поради дългите стъбла, които могат да задавят мъника.

Авокадо

Всяка част от този известен измежду хората хранителен артикул съдържа токсина персин, който е неразрешен за хамстерите. Листата му са още по-токсични, по тази причина не би трябвало да се дава въобще на хамстера.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР