Храненето е от изключително значение от самото начало на живота

...
Храненето е от изключително значение от самото начало на живота
Коментари Харесай

Съвети при хранене на Плачеща болонка

Храненето е от извънредно значение през цялото време на живота и това важи за всички същества на земята. Кучетата с ясни очи и красиви козини не са случайност. Подобно на хората, които ядат потребна храна, пресни плодове, зеленчуци и така нататък, кучетата, които вършат същото, наподобяват по-млади, по-леки, с красива кожа и четина.

Някои притежатели избират да хранят кучетата си с храна приготвена вкъщи, което е чудесна концепция. Диета, състояща се от високопротеинови меса и риба, както и пресни плодове и зеленчуци, би била отличен избор за всеки, който има време да готви за дребния си четириног другар.

В случая на Плачещата болонка (както и при множеството други породи кучета) обаче би трябвало да внимавате доста какви комбинации вършиме и какво месо тъкмо давате (най-малкото би трябвало да се уверите, че е прясно).

Затова преди да се спрете на избрани храни за кучето, е хубаво да се посъветвате с ветеринарния доктор и той да утвърди квалифицираната от вас диета.

Ако пък нямате опция вие да подготвяте храната на кучето си, е най-добре да храните вашата Плачеща болонка с висококачествена гранулирана храна - сухата, фабрична храна би била най-хубавият избор, само че в краен случай няма проблеми да се храни и с течна храна. Ако въпреки всичко решите да я храните с фабрична храна тя би трябвало да е с протеинов % сред 14% -21%.

Плачещата болонка би трябвало да бъде хранена с четвърт чаша храна два пъти на ден като нужния ѝ дневен банкет на калории е към 220.

 Храна за Плачеща болонка

Всяка диета би трябвало да е подобаваща за възрастта на кучето, несъмнено. Имайте и поради, че някои кучета са предразположени към наднормено тегло, тъй че следете потреблението на калории и равнището на тежестта на вашия домакински любим.

Сладките наградки може да са от изключително значение при образованието на Плачещата болонка, само че даването на прекалено много кучешки лакомства от може да докара до затлъстяване при кучето.

Добре ще е и да проучите кои човешки храни са безвредни за кучета и кои не, изключително ако сте решили да им приготвяте храната сами вкъщи.

И надлежно постоянно може да се консултирайте се с вашия ветеринар, в случай че имате някакви терзания по отношение на тежестта или хранителния режим на Плачещата болонка.

Също по този начин е от изключително значение вашата Плачеща Болонка да има чиста, прясна вода когато и да е.

Има и неща, които в никакъв случай не би трябвало да давате на любимеца си. Забранени храни за кучета са: алкохол, шоколад, кофеин, авокадо, цитрусови плодове, кокосови артикули, грозде, стафиди, ядки макадамия, млечни артикули, ядки, сурово месо и яйца, както и сладкиши и всичко, което съдържа захар.

Ако ви харесват тези кученца, можете да си изберете такова като разгледате тези разгласи за плащещи болонки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР