Храненето е най-важното от грижите, които стопаните полагат за своите

...
Храненето е най-важното от грижите, които стопаните полагат за своите
Коментари Харесай

За и против консервираната котешка храна

Храненето е най-важното от грижите, които стопаните поставят за своите домашни любимци. За да бъде здрава и витална котката, належащо е да бъде хранена с качествена храна. Това значи тя да има нужните хранителни свойства. Добрата котешка храна е пълноценната, с първокласен състав.

Котешките храни се разделят на две група - суха (гранулирана) и мокра (консервирана). Ще разгледаме плюсовете и минусите на консервите котешак храна, която е мокра.

Тази опция да осигурим на пухкавия си домакински питомец разнообразно и положително хранене, се приема прекомерно спорно. Битува мнение, че мократа котешка храна е изцяло непотребна, защото гранулираната суха храна съдържа всички нужни съставни елементи за качественото хранене на котето. Освен това представителите на котешкото царство имат способността да се пристрастяват към храната, която харесват, и в случай че гранулите са качествени, писаната на драго сърце ще се храни единствено с тях.

Какво съдържат консервираните храни?

Те нормално се продават като консерва или пауч. Консервираните храни имат по-ниско наличие на потребни субстанции за сметка на водата. Затова котаците ядат повече от нея, в сравнение с от гранулите. Обикновено съотношението на мокра и суха храна за ден, която домашният любим изяжда, е 3:1 в интерес на консервите. При това съответствие се задоволяват всички потребности от хранителни субстанции.

Разбирането, че протеините в гранулите са от житен генезис, до момента в който в консервите са от месо, е неправилен. И двата типа котешка храна съдържат протеини от месо и от жито.

 Котешка храна на гранули

Най-необходимите за положително хранене съставки са протеините, мазнините и фибрите. Те обаче от време на време се получават от съставки с ниско качество и дори нездравословни. Тези, които би трябвало да се наблюдават и заобикалят, са суроватката, царевицата и соята.

Вредни са и субпродуктите. Тези от тях, които са изхвърлени като негодни за консумация от индивида, не са подобаващи и за домашния питомец. Опасни са също консервантите, които се слагат в мократа храна. Тя може да нанесе доста вреди на писаните. Затова при закупуване на мокра храна би трябвало да се следи етикетът и да се заобикалят продуктите с ниско качество.

Изборът на храната за домашното животно се прави от стопанина, което постанова той да бъде осведомен за изгодите от другите оферти на пазара. Комбинирането на суха и консервирана храна ще даде най-хубавото от двете благоприятни условия на домашния любим, стига да се изберат качествените артикули.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР