Храненето е един от най-важните въпроси, отнасящи се до отглеждане

...
Храненето е един от най-важните въпроси, отнасящи се до отглеждане
Коментари Харесай

Колко често се хранят рибките?

Храненето е един от най-важните въпроси, отнасящи се до развъждане на рибки. От него зависи дребните животинки да са сити и спокойни. Но точно при храненето на рибки младите акваристи вършат най-големи неточности.

Причината е, че неопитните стопани не знаят по какъв брой тъкмо храна за рибки да сложат на животните. Те нормално прекаляват с лакомствата за рибки и вследствие на това домашните любимци затлъстяват бързо и се разболяват.

Друг проблем при прехранването е, че рибките не могат да изядат цялото количество храна. Тя пада на дъното на аквариума, замърсява водата и води до формиране на нежелани организми. Те, от своя страна, също са нездравословни за рибките.

Така че е доста значимо да давате точното количество храна на вашите рибки. Как обаче да определите какво е то и какъв брой постоянно се хранят рибките? Според експертите всяка стара рибка би трябвало да приема по 1-2 пъти дневно (сутрин и вечер) храна, която се равнява на 1.5 % от нейното телесно тегло. Така да вземем за пример, в случай че рибката тежи 20 грама, нейната еднократна дажба би трябвало да възлиза на 0.3 грама.

Има и различен метод, с който да определите от какъв брой храна се нуждаят вашите питомци. Поставете в аквариума толкоз люспи колкото е броят на аквариумните жители. Започнете да следите държанието на рибките.

 Колко постоянно се хранят рибките?

Те евентуално ще изядат всичко на мига. Веднага по-късно сложете още толкоз количество люспи. Ако рибките стартират да хапват по-бавно, това значи, че към този момент са се заситили. Обикновено количеството храна за рибки, изядено през първите две минути, е тъкмо това, от което имат потребност, с цел да са сити, само че не прехранени.

Разбира се, не трябва да забравяме, че аквариумните рибки са разнообразни и всеки тип си има своите потребности. Това е значимо да се има поради, когато се пресмята какъв брой постоянно се хранят декоративните рибки. Ето за какво, когато вземате домакински любим, е добре да се информирате за всички особености, свързани с неговото хранене. От съответния зоомагазин би трябвало да ви дават изчерпателна информация.

Прочетете също и за храните за рибки - дафния и тубифекс.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР