Храната влияе не само на физическото ни здраве, но и

...
Храната влияе не само на физическото ни здраве, но и
Коментари Харесай

Храните, които крадат от енергията ни

Храната въздейства освен на физическото ни здраве, само че и на психическото ни положение. Различните храни могат да подобрят настроението ви, да ви дадат сила, само че и да провокират нервност или унесеност. Ако денем усетите ненадейно намаляване на формата, съпроводено от отмалялост и уязвимост – може би менюто ви включва артикули, които просто лишават тази сила от вас.

Банани

Много хора имат вяра, че бананите са една от най-здравословните закуски за ястие след подготовка. Разбира се, бананите са доста здравословни плодове, които са отличен източник на калий, който има удобен резултат върху нервната система, само че те са и плодове, които съдържат триптофан, който подтиква секрецията на мелатонин и серотонин. Те също по този начин съдържат магнезий, който при несъразмерна консумация може да аргументи отмалялост и да окаже доста въздействие върху загубата на сила.
Тези стайни растения са същински магнит за ЕНЕРГИЯТА
Според специалистите има няколко стайни растения, които наложително би трябвало да внесем в дома си, защото те спомагат за привличане на пай...
Прочети повече
Кисело мляко

Докато киселото мляко е диетична и доста здравословна закуска, изключително с плодове, мед и канела, то съдържа аминокиселина, наречена триптофан, която се употребява от мозъка за произвеждане на серотонин и мелатонин, които са естествени хапчета за сън. Триптофанът успокоява запушените нерви и облекчава напрежението, отпуска мускулното напрежение, кара ни да се усещаме спокойни. Ето за какво, откакто изядете обичаното си кисело мляко, може да ви се прииска да подремнете малко.

Череши

Черешите са отличен източник на витамини и скъпи минерали, само че също и на мелатонин, който възстановява съня и е от значително значение за вярното действие на биологичния часовник. Черешовият мус или натуралното кисело мляко, което също има хипнотични свойства, в композиция с тези плодове ще бъде идеално за вечеря, само че потреблението им денем доста ще понижи силата ви и по този метод успеваемостта.
20 секрети за набиране на сила
Съвременното общество се е отдалечило от природата. Това се дължи на мощното развиване на технологиите. Във всички области, в основата н...
Прочети повече
Месо

Мазното алено месо, като обезпечава на тялото нужното желязо, съдържа и огромни количества мазнини, чийто храносмилателен развой е доста по-дълъг и по-сложен от този на другите хранителни субстанции. Този развой изисква повече време и сила. Ето за какво, откакто хапнем вкусна пържола, имаме потребност от миг на отмора и релакс. Освен това ще ви бъде по-трудно да се концентрирате след такова хранене. Подобен хипнотичен резултат имат високомаслените млечни артикули и пицата.

Хляб, паста и ориз

Бял самун, бял ориз, тестени произведения и зърнени закуски са артикули с висок гликемичен показател. Такива въглехидрати се усвояват доста бързо и вместо да ви дават сила, те покачват равнищата на кръвната захар, което води до нараснала секреция на инсулин в тялото. Следователно, след първичния прилив на сила, в един миг се чувствате слаби и изтощени. За да може тялото ви да ви обезпечи солидна доза мощ за по-дълго, изберете комплицирани въглехидрати като кафяв ориз или пълнозърнест самун.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР