Храната може да ви помогне да регулирате режима на съня

...
Храната може да ви помогне да регулирате режима на съня
Коментари Харесай

Храните, които да консумирате преди лягане - за дълбок и качествен сън

Храната може да ви помогне да регулирате режима на съня си и да осигурите добър сън, без да се постанова да стоите цяла нощ. Недоспиването ни прави летаргични на идващия ден и по-малко продуктивни. Сънят е нещо, което не можем да си позволим да загубим и всеки човек се нуждае от задоволително количество сън, който е сред 6-8 часа най-малко.
Редовният режим на сън е значим за цялостното здраве и богатство, защото спомага за поддържането на равнищата на сила и понижава равнищата на стрес. И по този начин, ето 5-те най-хубави храни, които да включите в диетата си преди лягане.
 Защо е значимо да се наспиваме Защо е значимо да се наспиваме
Често можете да чуете от сътрудниците какъв брой малко спят, от една страна, това звучи като постоянно срещано недоволство. Струва им се, че колкото п...
Бадеми
Бадемите съдържат висока доза мелатонин, който оказва помощ за контролиране на съня и вашия цикъл на пробуждане. Бадемите са суперхрана, която е извънредно здравословна и може да се сервира и като здравословна закуска.
Топло мляко
Топлото мляко е доста публикувано като средство за пълностоен сън през нощта. Можете да изпиете чаша топло мляко и през зимата да го смесвате с куркума на прахуляк за по-добри резултати. Млякото съдържа съединения, насърчаващи съня, които оказват помощ да регулирате режима на съня си.
Чай от лайка
 Как алкохолът унищожава съня ни? Как алкохолът унищожава съня ни?
Дори дребното алкохол трансформира главната конструкция на естествения сън. Пиенето на напитка, която да ви помогне да заспите, е неефективна ст...
Друго средство за по-добър режим на сън през нощта е класическият чай от лайка. Това е обичайно лекарство за лекуване на бодърствуване. Билката съдържа флавоноидно съединяване, за което е известно, че има свойства, предизвикващи съня.
Орехи
Орехите съдържат няколко съединения, които спомагат за по-добрия сън през нощта: мелатонин, серотонин и магнезий. Орехите също могат да се употребяват като здравословна закуска преди лягане или за късна вечеря.
Банани
Бананите са цялостни с калий и магнезий, които са известни с това, че отпускат мускулите. Те също по този начин съдържат аминокиселината L-триптофан, която се трансформира в 5-HTP в мозъка. 5-HTP се трансформира в серотонин, който е релаксиращ невротрансмитер.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР