Храната може да ви помогне да регулирате режима на съня

Храната може да ви помогне да регулирате режима на съня ...

Храните, които да консумирате преди лягане - за дълбок и качествен сън

Храната може да ви помогне да регулирате режима на съня си и да осигурите добър сън, без да се налага да стоите цяла нощ. Недоспиването ни прави летаргични на следващия ден и по-малко продуктивни. Сънят е нещо, което не можем да си позволим да загубим и всеки човек се нуждае от достатъчно количество сън, който е между 6-8 часа поне.
Редовният режим на сън е важен за цялостното здраве и благосъстояние, тъй като спомага за поддържането на нивата на енергия и намалява нивата на стрес. И така, ето 5-те най-добри храни, които да включите в диетата си преди лягане.

Защо е важно да се наспиваме Защо е важно да се наспиваме
Често можете да чуете от колегите колко малко спят, от една страна, това звучи като често срещано оплакване. Струва им се, че колкото п...
Бадеми
Бадемите съдържат висока доза мелатонин, който помага за регулиране на съня и вашия цикъл на събуждане. Бадемите са суперхрана, която е изключително здравословна и може да се сервира и като здравословна закуска.
Топло мляко
Топлото мляко е много разпространено като средство за пълноценен сън през нощта. Можете да изпиете чаша топло мляко и през зимата да го смесвате с куркума на прах за по-добри резултати. Млякото съдържа съединения, насърчаващи съня, които помагат да регулирате режима на съня си.
Чай от лайка

Как алкохолът съсипва съня ни? Как алкохолът съсипва съня ни?
Дори малкото алкохол променя основната структура на нормалния сън. Пиенето на напитка, която да ви помогне да заспите, е неефективна ст...
Друго средство за по-добър режим на сън през нощта е класическият чай от лайка. Това е традиционно лекарство за лечение на безсъние. Билката съдържа флавоноидно съединение, за което е известно, че има свойства, предизвикващи съня.
Орехи
Орехите съдържат няколко съединения, които спомагат за по-добрия сън през нощта: мелатонин, серотонин и магнезий. Орехите също могат да се консумират като здравословна закуска преди лягане или за късна вечеря.
Банани
Бананите са пълни с калий и магнезий, които са известни с това, че отпускат мускулите. Те също така съдържат аминокиселината L-триптофан, която се превръща в 5-HTP в мозъка. 5-HTP се превръща в серотонин, който е релаксиращ невротрансмитер.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com