Храната е нужна не само за развитието, растежа и поддържането

...
Храната е нужна не само за развитието, растежа и поддържането
Коментари Харесай

Пет храни, които ни правят щастливи

Храната е нужна освен за развиването, растежа и поддържането функционалностите на организма. Тя въздейства и на настроенията ни. Затова не е учудващо, че някои артикули ни вършат щастливи. Ето 5 храни, които ни вършат щастливи:

Овесени ядки

Овесените ядки могат да ни накарат да се усмихваме, тъй като когато похапваме от тях, тялото изпраща аминокиселината триптофан към мозъка, а той дава отговор със серотонин – невротрансмитер, който ни кара да се усещаме спокойни и удовлетворени. Те са идеалното решение, когато имаме проблеми и ни трябват сили, с цел да се оправим.

Шамфъстък

Само една шепа от него намалява напрежението . В шамфъстъка има фибри, антиоксиданти и ненаситени мастни киселини, а всички те смъкват високото кръвно. Експеримент на университета „ Пен ” посочил, че даже 100 грама успокояват резултатите от напрежението при студенти, явяващи се на изпит по математика.
 сладки храни ThinkStock/Getty Images
Мляко

Не е инцидентно, че топлото мляко ни оказва помощ да заспим. Млечните белтъчини понижават възприятието за тревога и неспокойствие. Калцият отпуска мускулите и нормира кръвното налягане. Според доктор Сюзан Клайн, създател на книгата „ Диетата на положителното въодушевление ”, е добре да си създадем обред, преди да заспим - да затоплим чаша мляко, да прибавим какао и малко стевия. Сладките сънища са обезпечени.-->

Авокадо

Авокадото съдържа доста потребни мазнини и калий, които поддържат рецепторите в мозъка чувствителни към хормона на положителното въодушевление серотонин.
 Авокадо Gettyimages
Шоколад

Шоколадът има подтикващ резултат върху тялото ни поради кофеина, захарта и комбинацията от мазнини. Те повдигат равнището на хормоните на щастието ендорфини и водят до това, което учените назовават „ висшо мозъчно благополучие ”. Едно-две късчета мрачен шоколад дневно понижават риска от инсулт.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР