Храната е един от факторите, които имат най-голямо влияние върху

...
Храната е един от факторите, които имат най-голямо влияние върху
Коментари Харесай

8 храни, от които се чувстваме сити, а имат малко калории

Храната е един от факторите, които имат най-голямо въздействие върху качеството ни на живот, по тази причина в случай че се стремим към положително здраве, е целесъобразно да променим метода си на живот, като това по никакъв начин не значи да се храним еднакво и по един път дневно. Има доста храни, които ни донасят редица потребни субстанции и в същото време се усещаме сити. Нека забележим част от тях и по какъв метод да ги включите в ежедневното си меню:

Овесени ядки
Това са храните, с които би трябвало да внимаваме, могат да провокират болежка
Ние сме храната, която ядем! Затова би трябвало да внимаваме какво консумираме. Има храни, които ни карат да се усещаме добре и във форма...
Прочети повече
Много хора към момента считат, че с овесени ядки се хранят единствено спортистите, само че това надалеч не е по този начин. Те са доста подобаващи за хора, които желаят да смъкват килограми, защото не са богати на калории, а в състава си съдържат доста фибри и протеини. Чрез тях несъмнено може да постигнете надзор над глада. Най-подходящи са за вкусна закуска, комбинирани с мляко и плодове.

Йогурт

Гръцкото кисело мляко е богато на протеини и още веднъж е нискокалорично, като още веднъж ни засища. Чудесен вид за старт на деня.

Супа

Крем супите, както и елементарните, са апетитен нискокалоричен и изобилен вид, като те забавят изпразването на стомаха и по този метод се усещаме сити по-дълго време.
Ето какво не трябва да приемате на празен корем
Диетолозите настояват, че можем да си позволим всичко, което ни харесва. Но това предписание важи за тези, които наблюдават цифрите на калориите...
Прочети повече
Плодове

Плодовете би трябвало да се трансфорат в наложителен съставен елемент от вашето меню, защото ни доставят с нужните на организма хранителни субстанции, витамини и минерали. Препоръчваме ви да консумирате сезонни и пресни плодове. Например горските плодове са чудесни антиоксиданти, богати са на фибри и редуцират глада, като забързват метаболизма.

Яйца

Яйцата са богати на хранителни субстанции и протеини и са превъзходен вид за всяко хранене от деня.

Пуканки
Защо ни се употребява това или това?
Какво значи желанието за консумация на разнообразни храни или питиета? 1. Желание за фасул или ориз – значи ни липсват задоволително б...
Прочети повече
Много хора ще се зарадват от обстоятелството, че могат умерено да употребяват храна, която сполучливо замества чипсове и други джънк храни. Те са нискокалорични и имат изобилен резултат, богати са на фибри. За да спадат към здравословните храни обаче, е целесъобразно да си ги приготвите сами у дома с минимално количество лой.

Чиа семена

Чиа семената също са потребна и богата на фибри храна, като с помощта на количеството фибри в тях ние се усещаме сити за по-дълъг интервал. Те всмукват течностите и набъбват в стомаха, с цел да се псотигне този резултат на задоволеност.

Риба

Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, както и на други нужни на организма ни хранителни субстанции. Морските блага са богати на протеини и потребни мазнини, значими за сърцето. Препоръчваме ви да включите потреблението на риба най-малко 2 пъти в седмицата. Рибата може да понижи и равнищата на хормона, подтикващ глада – грелин.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР