Храната без съмнение е най-добрият начин да възстановяваме силите си.

...
Храната без съмнение е най-добрият начин да възстановяваме силите си.
Коментари Харесай

Храни и напитки, които водят до умора

Храната без подозрение е най-хубавият метод да възвръщаме силите си. Но това не е златно предписание, написа Мениджър Нюз. Защото на процедура има храни и питиета, които освен не ни зареждат с сила, а в противен случай – намаляват виталния ни тонус.

Това е мнението на група американски учени, представени от MedikForum. Според тях преди всичко измежду тези нездравословни артикули е алкохолът – той провокира унесеност, само че не носи същинско разпределяне, а тялото губи опцията да отпочива както би трябвало.

Това че алкохолът е преди всичко не е учудващо – въпреки всичко експертите не стопират да повтарят, че той може да е даже рисков за здравето ни.

Второто място също не е изненада. На него са всички сладки храни. Те провокират скок в равнището на кръвната захар, а това работи натоварващо на организма.

За сметка на първото и второто място, третото е много ненадейно. Там е пуешкото месо, което, в тази ситуация за благополучие, не е изключително известно у нас. То, съгласно американските диетолози, има релаксиращ резултат, а това понижава работоспособността.

Освен това в листата на храните, водещи до загуба на енергичността ни, са и зърнените и макаронени произведения. При тях казусът е същият като при сладкото – те водят до внезапно повишаване на глюкозата в кръвта.

Не се предлагат и пържените ястия, които нервират стомаха и червата и изискват прекалено много време и сила, с цел да бъдат разградени.

 

КОМЕНТАРИ

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР