Храна, консумирана от ацтеките до 16 в., може да е

...
Храна, консумирана от ацтеките до 16 в., може да е
Коментари Харесай

„Суперхрана“ на древните ацтеки понижава кръвното налягане

Храна, употребявана от ацтеките до 16 в., може да е потребна за хората с високо кръвно налягане, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Изолирани пептиди, известни като SP6, намалиха кръвното налягане у животни с хипертензия в границите на лабораторни опити. " Изследването ни стартира със симулация на асимилиране на дестилат от спирулина от организма ", съобщи ръководителят на екипа Албино Карицо от университета в Салерно, Италия. " Казано с други думи, възпроизведохме това, което се случва в червата на индивида след поглъщането на веществото. По този метод можем да изолираме пептиди, които да бъдат всмукани от човешкия организъм ", добави той.

Пептидите SP6 са дестилат от цианобактерията спирулина , която била употребявана от ацтеките до 16 в.
НАСА счита, че тази " суперхрана " е подобаваща за галактически задачи до Марс. В рамките на опитите SP6 имали съдоразширяваща роля у лабораторните животни.
 
 ThinkStock/Getty Images-->

Според данни на американските Центрове за надзор и предварителна защита на заболяванията, към 75 млн. души в Съединени американски щати са с високо кръвно налягане. " Знаем, че в редица случаи у пациенти с високо кръвно налягане не действат както би трябвало естествени процеси, които посредством въздействието на азотния оксид контролират ендотелиума ", разясни Кармине Векионе от екипа.

" Пептидите, които изолирахме в дестилат от спирулина, влияят позитивно върху този механизъм. Нужни са спомагателни проучвания, само че считаме, че SP6 могат да бъдат ефикасно помощно средство при терапиите, които целят да се подобрят ендотелните функционалности и да се води битка с хипертензията ", разяснява Векионе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР