Храна, храна и пак храна, а си обещахме да не

...
Храна, храна и пак храна, а си обещахме да не
Коментари Харесай

Преяждане около коледните празници, няколко съвета как да подобрим тонуса си

Храна, храна и отново храна, а си обещахме да не преяждаме по празниците тази година. Всички обичаме коледните празници и както знаем с изключение на прекараното време с околните, те постоянно оставя приятния спомен от богатата софра и множеството вкусни ястия, само че също така и възприятието за издут стомах след големите количества храна, които изяждаме, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Между двата работни интервала след Коледа до Нова година е подобаващото време да разтоварим организма си и да преминем към по-леки храни като да вземем за пример на плодове, зеленчуци, както и меса, които не са толкоз мазни. Кой от нас не обича мандарини точно в този интервал на годината? Защо не си отправим едно предизвикателство, дано всякога като ни се дояде нещо сладко, да хапнем 1-2 мандарини или пък сушени плодове като сливи, да вземем за пример. Ако се чудите с какво да разнообразите менюто от зеленчуци, които консумирате, пробвайте да си извършите салата от цвекло и моркови. Тя е извънредно вкусна, само че и също така потребна.


Ако сме хора привикнали с повече физическо натоварване можем да гарнираме тези плодове и зеленчуци с кисело мляко или да прибавим някаква белтъчна порция без въглехидрати като да вземем за пример яйца, сирене, други млечни артикули, а даже и риба. Рибата е лека, ще ни дава сила, а в същото време няма да качим килограмите.


Ако въпреки всичко се усещаме в кондиция можем да създадем нещо още по – леко, като да вземем за пример да създадем тридневен разтоварителен режим. Един ден можем да ядем пет яйца за деня, разпределени в пет хранения, на идващия ден единствено риба, на третия различен тип храна. Такъв вид разтоварване може да бъде сполучлив, с цел да свалим прибавените 2 кг към тежестта ни в резултат на светлите празници.


Често по празниците огромна част от нас прекарват времето си у дома със фамилията си и се отдават на заслужена отмора. За да не съжаляваме, когато се качим на кантара след към седмица - две, е целесъобразно да намираме време всеки ден, до момента в който не сме на работа, в което да си създадем хубава разходка на открито. Тазгодишното време към празниците подготвя точно по тази причина, тъй като на открито е топло и слънчево, само че и също така е извънредно умерено, най-малко в столицата. В последните няколко дни по огромните столични булеварди няма толкоз огромно придвижване, а в кварталните улички постоянно могат да бъдат видени по няколко движещи се коли дневно. Времето през тези дни е извънредно прелестно за фамилна разходка на открито, а за какво не пък и каране на кънки на някоя ледена пързалка в София. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР