Храмът "Възкресение Христово" в Йерусалим, където според традицията е бил

...
Храмът "Възкресение Христово" в Йерусалим, където според традицията е бил
Коментари Харесай

Затвориха Божи гроб заради данъци

Храмът "Възкресение Христово " в Йерусалим, където съгласно традицията е бил заровен Исус Христос, към момента бе затворен през днешния ден за втори следващ ден, като изключителна мярка в символ на митинг против нови налози и законопроект на израелските управляващи.

Няма изясненост докога ще остане затворена една от най-големите светини на християните. Това зависи от ръководителите на християнските църкви в Йерусалим, показаха християнски духовници, представени от организация Франс прес.

Храмът на Божи гроб бе затворен в неделя по пладне. Игумен Никон, секретар на съветската духовна задача в Ерусалим, заяви за ТАСС, че става дума за едночасова протестна мярка.

Франс прес обаче съобщи, че висшите духовници от Гръцката православна, Арменската апостолическа и Католическата черква са взели невижданото съгласно тях решение да затворят вратите на църквата до ново разпореждане.

Те подлагат на критика оповестеното преди няколко седмици решение на градските управляващи в Йерусалим да обложат с налог църковните парцели, които не се употребяват като паметни здания или за религиозно образование, а за действия с търговски темперамент, пораждащи доходи - примерно от наеми.

Духовниците стачкуват също така против израелски законопроект, който съгласно тях накърнява правата им върху парцели в Ерусалим. Според църквите, в случай че планът бъде утвърден, това ще отвори път към изземане на църковните земи и дейностите на израелските управляващи целят да бъде отслабено християнското наличие в Йерусалим.

Храмът "Възкресение Христово " е в Източен Ерусалим - палестинската част на града, анексиран от Израел. Международната общественост счита тази анексия за противозаконна, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР