Хотелите в Кипър масово отварят врати до края на тази

...
Хотелите в Кипър масово отварят врати до края на тази
Коментари Харесай

Официално започва туристическият сезон в Кипър

Хотелите в Кипър всеобщо отварят порти до края на тази седмица, в подготвеност да одобряват туристи през почналия от днешния народен празник на страната тридневен уикенд. От 1 април публично се открива и новият деен туристически сезон на острова.

Първи стартират новия сезон хотелите, които са сключили съглашения с туроператори най-много от Англия и Израел, оповестяват от Кипърската хотелиерска асоциация, предава от място кореспондентът на БНР.

Най-големият туристическия пазар за Кипър – английският, е и най-ранният и от него към този момент има огромен интерес с резервации за хотелите в региона на Пафос, на западния бряг на острова. Над 100 хотела в него ще проработят до края на тази седмица, по данни на локалната Асоциация на хотелиерите.

По-засилен туристически трафик се чака да стартира през втората седмица на април, за празничните дни за католическия Великден.

Най-засегнат от загубата на съветски и украински туристи поради войната в Украйна е курортният регион на Агия Напа на югоизточното крайбрежие, който през последните години приема посетители извънредно от този пазар. Около 30% от хотелите в него се чака въобще да не отворят.

Повишените цени на електрическата енергия и разнообразни хранителни артикули са още един утежнителен фактор за тазгодишния туристически сезон, показват от Кипърската хотелиерска асоциация. Разходите на хотелиерите се усилват с 40 - 50% по отношение на предходната година, което оскъпява и предлагания туристически продукт
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР