Хотелите от веригата на Radisson са над 900 © Валентина

...
Хотелите от веригата на Radisson са над 900 © Валентина
Коментари Харесай

Китайската HNA продава Radisson Holdings за 332 млн. долара

Хотелите от веригата на Radisson са над 900

© Валентина Петрова Още по тематиката
Българската Flipps закупи американския стартъп Avid AI

Платформата за стрийминг на бойни спортове към този момент ще демонстрира и вести на потребителите
12 авг 2018
Китайският осигурител Anbang разпродава активи в чужбина за 10 милиарда $

Частната компания подхваща дейностите в опит да заздрави счетоводния си баланс
23 юли 2018
Китайци на летище Пловдив няма да има

HNA Airport Group няма да подпише контракта за концесията. Възможно е да се договаря с втория претендент - консорциум сред ПИМК и индустриалната зона " Тракия "
18 юли 2018
Внезапната гибел на съпредседателя на HNA усложнява обстановката в компанията

Китайският конгломерат се преструктурира по отношение на настояванията на Пекин, лимитира дълга си и стопира интернационалната агресия
9 юли 2018 Китайският конгломерат HNA Group продава Radisson Holdings на консорциум, предвождан от хотелиерската група Jin Jiang International Holdings, в договорка на стойност 332 млн. $. Това написа Reuters, базирайки се на известие на Radisson.

За договорката

Консорциумът ще придобие 51.3% от нетъргуваните на борсата акции на Radisson Hospitality на цена от 35 крони на акция, или общо 3 милиарда шведски крони (332 млн. долара). Цената на придобиването съставлява 5% отстъпка от цената на книжата на компанията в края на предходната седмица.

Придобиването е част от решението на HNA да продаде част от активите си, с цел да редуцира големите отговорности, които конгломератът натрупа през последните няколко години на придобивания.
Предвожданият от Jin Jiang консорциум ще придобие и спомагателен дял в размер на 18.5% от Radisson Hospitality, които HNA е заложил като поръчителство за заем, оповестяват от фирмите.

Разпродажбата на HNA

През 2016 година туристическото звено на HNA купи 100% от американската Carlson Hotels, като по линия на придобиването получи и дял от 51.3% от Rezidor Hotel, която беше преименувана на Radisson Hospitality. Офертата на HNA за хотелиерската група по това време беше оценена на 34.86 шведски крони на акция.

Според източници на Reuters обаче HNA е изхарчила повече от 2 милиарда $ за договорката с Carlson Hotels, която й е осигурила собствеността върху 1400 хотела в 115 страни. От HNA са отказали да разясняват покупко-продажбите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР