Хотелиерският бизнес заплашва със съкращения и масови фалити, ако властта

...
Хотелиерският бизнес заплашва със съкращения и масови фалити, ако властта
Коментари Харесай

Хотелиери заплашват с масови фалити и съкращения, ако пропаднат резервациите за празниците

Хотелиерският бизнес заплашва със съкращения и всеобщи банкрути, в случай че властта не съблюдава обещанието си да отвори заведенията след 21 декември. В понеделник здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че занапред ще се взема решение дали заведенията за хранене и огромните търговски обекти ще отворят след седмица.

" Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) показва своето незадоволство по отношение на изявлението на здравния министър Костадин Ангелов, че и след 21 декември ограниченията няма да бъдат разхлабени, а заведенията към местата за настаняване ще останат затворени. Преди три седмици, когато бяха оповестени новите рестрикции, икономическият министър Лъчезар Борисов обществено даде обещание на бизнеса, че всичко ще проработи още веднъж, въпреки и при строги хигиенични и противоепидемични ограничения, след триседмичния интервал ", излиза наяве от писмо на асоциацията до премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова.

В писмото се припомня, че хотелите и къщите за посетители в цялата страна към този момент имат направени резервации за Коледа и Нова година. Ако заведенията в хотелите не бъдат отворени или не бъдат обезщетени от страната финансово, хиляди хора ще посрещнат 2021 година на опашките пред бюрата по труда, предизвестяват от организацията.

Ако ограниченията бъдат удължени и след 21 декември, асоциацията упорства незабавно да проработи скица за компенсиране на притежателите на хотели и заведения, с цел да се избегнат всеобщи банкрути. Според организацията " финансовата помощ от страната към хотелиерите и ресторантьорите към този момент е наложителна и тя би трябвало да бъде в размер най-малко на 30 на 100 от оборота за интервала на затваряне от миналата година, а за новите бизнеси - на предходния интервал, в който са били отворени с цялостен работен потенциал ".

Икономическият министър даде обещание мярка, посредством която Национална агенция за приходите ще възвръща 20% от оборота на затворените обекти. Държавата компенсира и чиновниците, само че с едвам 24 лева дневно, в които са били в неплатен отпуск.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР