Хотелиерите във Варна и областта сигнализират за забавени компенсаторни плащания.

...
Хотелиерите във Варна и областта сигнализират за забавени компенсаторни плащания.
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Ето кога ще бъдат изплатени компенсациите в бранша

Хотелиерите във Варна и региона алармират за забавени обезщетителни заплащания. Те обясниха, че не им е плащано от май.

" До 20 октомври ще бъдат изплатени всички безспорни суми за първата част на програмата, а тези от юни, юли и август - до края на месеца ", заяви служебният министър на туризма Илин Димитров.

Според Димитров има и противоречиви заплащания. " Първото е, в случай че лицето, което е настанено в хотела, е почнало работа, без да уведоми, не можем да платим. Месец за месец това се отчислява със информация в Национална агенция за приходите. Друга неспособност за заплащане е, в случай че лицето е напуснало страната, а хотелиерът го води, че е в хотела. Трети вид е настаняване на един човек в няколко хотела. На последното място се изплаща сумата. Изхранването също е сериозен проблем. Документите се събират от обособен орган, който ги изпраща, когато реши ", добави министърът. И изясни, че желае да види 9% Данък добавена стойност за целия туристически бранш.

По думите му ще бъде отворен интервал от 15 дни, в който ще бъдат одобрявани тъжби от хотелиери.

" Наследихме 1000 тъжби за незизплащане на средства. Заварих неефективна, тромаво написана и тежка стратегия. Има 32 стъпки преди да се заплати. За 2 месеца ние сме платили 4 пъти, удвоили сме скоростта. От пет дни към този момент работи програмен продукт, който разрешава за 15 минути да спестим 15 дни работа. Чакахме описи от 5 министерства, с цел да се разплатим. Благодарение на софтуера успяхме бързо да обработим юни, юли и август и да преминем на финансова аргументация. В сряда ще мине и през Министерски съвет ", добави Димитров пред NOVA.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР