Хотелиерите от Врачанско са увеличили приходите си от нощувки, сочат

...
Хотелиерите от Врачанско са увеличили приходите си от нощувки, сочат
Коментари Харесай

Врачанските хотелиери забогатяха, ето колко прибраха за месец

Хотелиерите от Врачанско са нараснали приходите си от нощувки, сочат данни от проучване на териториалното статистическо бюро, написа BulNews. Цифрите демонстрират, че приходите от нощувки в област Враца през юни тази година доближават 234 501 лв., или с 25% повече спрямо юни 2016 година. Регистрирано е нарастване на приходите от български жители - с 10.1%, а тези от чужденците се усилват съвсем двойно. През юни тази година във Врачанско са функционирали 25 места за настаняване с над 10 кревати - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 483, а на леглата - 856. В съпоставяне с юни предходната година общият брой на местата за настаняване (функционирали през периода) понижава с 3, като броят на стаите понижава със 7.1%, а на леглата в тях- с 8.5%.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване в региона за юни 2017 година е 8 736, или с 13.7% повече в съпоставяне със същия месец на миналата година. Най-голямо нарастване на нощувките (с 33.0%) се следи в местата за настаняване с 3 звезди при местата за настаняване с 1 и 2 звезди нарастването е с 1.1%.

Пренощувалите туристи за регистрирания интервал тази година се усилват с 21.5% в съпоставяне със същият интервал на 2016г. От всички пренощували 86.4% са българи, като по-голямата част от тях (62.7%) са нощували в места за настаняване с 1 и 2 звезди и са осъществили приблизително по 1.7 нощувки. Пренощувалите чужденци са 13.6% от всички пренощували лица, като 62.3% от тях са предпочели хотели с 3 звезди и са осъществили приблизително по 3.0 нощувки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР