Хотелиерите много искаха отпадане на пречките пред туризма, но с

...
Хотелиерите много искаха отпадане на пречките пред туризма, но с
Коментари Харесай

Хотели няма да отворят при заетост под 20%

Хотелиерите доста желаеха отпадане на пречките пред туризма, само че с наближаването на лятото от ден на ден осъзнават рисковете. В Слънчев бряг едвам 10-15% от хотелите се готвят за посрещане на посетители, всички останали изчакват развоя на корона епидемията и резултатите от отхлабването на рестриктивните мерки за интернационалните пътувания.
Британците да вземем за пример по традиция са най-голямата ранни летни туристи, само че тази година туроператорите са спрели полетите от Англия до 30 юни. Даже самолетите да тръгнат още на 1 юли, хотелите няма внезапно да се изпълнят и към средата на месеца евентуално ще имат единствено 15-20% претовареност, изясни пред бТВ Малина Стратиева, хотелиер от " Слънчев бряг ".
" Малко хотели на територията на Слънчев бряг биха си разрешили лукса да работят при тези условия ", счита Стратиева.
Георги Николчев от Българската асоциация на притежателите в туризма пък напомни, че англичаните са отпред в международната сан листа на инфектирани от ковид. " Това е риск - за България и за всички, които посещават българските курорти.
" Песимистичен съм, че английските туристи ще посетят това лято нашето Черноморие. Надяваме се на германци за този сезон, само че и там нещата са много съществени ", сподели още Георги Николчев.
" Все още нямаме точна информация по кое време стартират чартърните полети, както и прецизен лист с резервациите, които ще останат ", изясни Стойка Терзиева - представител на Съюза на притежателите в курорта. Тя разясни, че в случай че заетостта се окаже ниска, доста хотели ще преценяват, че е по-добре въобще да не отварят и да откажат малобройните резервации. Сметките може да не излязат поради потребността от наемане на огромен личен състав за разчистване, за препарати за стерилизация и за съблюдаване на всички спомагателни разноски за запазване на здравето на туристите и на личния състав.
Анонсът за нулевите цени на плажното съоръжение се оказа припрян. До момента единствено 15 плажа у нас са дали обещание безвъзмездни шезлонги и чадъри като поклон към летовниците поради корона рецесията, заяви отрасловият министър Николина Ангелкова. В края на тази седмица изтича срокът, в който наематели и концесионери на пясъчната линия би трябвало да заявят с какъв брой тъкмо ще смъкват цените за плажните такъми. Намалението би трябвало да е в диапазона 50-100 %, уточни Ангелкова. И акцентира, че ще има период надзор за съблюдаване на уговорките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР