Хотелиери, ресторантьори и други представители на малкия и среден бизнес

...
Хотелиери, ресторантьори и други представители на малкия и среден бизнес
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори излизат на национален протест

Хотелиери, ресторантьори и други представители на дребния и междинен бизнес се сплотяват за народен митинг против новата данъчна политика, прокарана през Наредба Н-18.

За задачите на гражданското непокорство и общите претенции е основан Национален Организационен Комитет в отбрана на дребния и междинен бизнес в България, подсилен от Българската Асоциация на Заведенията /БАЗ/, Сдружение на Заведенията, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ и други представители на дребния и междинен бизнес.

Протестът е плануван за 12 часа на 29 януари 2020 година (сряда) на площад „ Народно заседание “. 

Освен противоречивите условия по наредбата за отчитане на касовите апарати, браншовиците желаят и диференцирана ставка на Данък добавена стойност за храните. Вижте главните претенции на уредниците на протестните дейности:

- Отлагане влизането в действие на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички съществени проблеми, касаещи използването й.

- Отмяна на текстовете в Наредбата на Национална агенция за приходите, касаещи запечатването на търговски обекти без категорично потвърдена виновност от страна на търговеца, стопанисващ обекта.

- Сформиране на работна група за разискване опциите за въвеждането на диференцирана ставка на Данък добавена стойност за храните и бранша на публично хранене и забавление, категоризирани по Закона за туризма, на 5 %, каквато е практиката в страните - членки на Европейския съюз.

Досега търговците на няколко пъти се оповестиха срещу Наредбата, тъй като смятат, че тя основава спомагателна финансова тежест за легалния бизнес и най-много за дребните и междинните предприятия.

„ Ние сме представители на дребния и междинен бизнес. Това е български бизнес, парите от който остават в България. Не търсим борба с никого, не сме ангажирани политически. За нас обаче е значимо да защитим правата си и прехраната на чиновниците си. Направили сме над 100 оферти за работещи промени в Наредба Н-18, като съвсем всички бяха отхвърлени. Задължително е да има правила, само че те би трябвало да са точни, ясни и да не ощетяват българския бизнес “, споделя ръководителят на Българската Асоциация на Заведенията Ричард Алибегов.

Той посочи, че в настоящия тип на Наредбата Национална агенция за приходите има достъп даже до ноу-хау-то на компаниите, което е неприемливо. Исканията на сектора ще бъдат импортирани още веднъж в деловодствата на Министерство на финансите и Националната организация по приходите. Организаторите се обръщат за поддръжка към всички представители на дребния и междинен бизнес, които са ядрото на българската стопанска система! Ако настояванията им още веднъж не бъдат чути, митинги ще бъдат проведени в цялата страна.

Припомняме, че в заведенията в Пловдив към този момент ще се сервира върху подложни, на които написа " ПРОТЕСТ ". Днес вечерта пък ще се организира незабавна среща на ресторантьорския и хотелиерския отрасъл в Пловдив
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР