Хотелиери от Банско обмислят увеличение на цените на услугите, които

...
Хотелиери от Банско обмислят увеличение на цените на услугите, които
Коментари Харесай

Хотелиерите в Банско обмислят увеличение на цените на туристическите услуги

Хотелиери от Банско обмислят нарастване на цените на услугите, които оферират. Според тях по този метод, ще обезпечат по-добро възнаграждение на чиновниците си. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с разнообразни институции за идния зимен сезон.

По-рано през днешния ден Валери Симеонов разгласи, че продължава битката с шума и в зимните курорти. Вицепремиерът заяви, че събира работна група, която да обезпечи по-успешен туристически сезон.

От Министерството на туризма оповестиха, че от януари до август месец има към 2 % растеж на гостите в Благоевградска област, което е донесло към 46 млн. лева доходи. От община Банско споделиха, че към 12 % повече туристи са избрали курортния град през лятото и зимата. Най-много са били посетителите от прилежащите страни, само че интерес има и от посетители от страни, които имат лични зимни курорти. Данните демонстрират, че от ден на ден българи избират Банско през летните месеци, а по- малко през зимата. Според част от хотелиерите обаче цените в зимния курорт са извънредно ниски, спрямо тези в Европа. Най–вероятно обаче нарастването на цените няма да е от този зимен сезон. Вижте повече в идващия репортаж.

Представители на бизнеса в Банско желаят нарастване на туристическите услуги, които се оферират като някои считат, че цените би трябвало да бъдат вдигнати с 10 %. По този метод ще се подсигурява, качеството на услугите, които оферират хотелите и ще могат да дават отговор на условията на гостите.

Джули Христова, управител на хотел „ Цените на които се продава в Банско и за летния, и за зимния сезон, това са изкуствено занижени цени. Първо те са провокирани от сивия бранш в туризма, в нашия район се видя съществено наличие на сивия бранш. ” Малин Бистрин, ръководител на туристическия бизнес в Банско и консултант по планински туризъм в МТ: „ Трябва да сме законово подплатени с минимално предпазени цени по отношение на другата категоризация. Това е концепция на сектора, тя ще бъде споделена към министъра. ”Георги Икономов, кмет на община Банско „ Ако желаеме хотелите да са чисти, ол инклузивът да бъде, храната да бъде на високо равнище, локална, вкусна, обслужването да бъде на равнище. Това значи и, че цената би трябвало да бъде европейска. Няма по какъв начин да предлагаш европейско качество с българска цена. ”
Според туристите обаче и в този момент цените в Банско не са ниски и огромна част от българите не могат да си разрешат отмора в курорта.

-.Високи са, то въпреки всичко си е курорт и вървят много хора там и чужденци вървят.

- Не всеки може да си разреши този разкош да отиде в Банско за 8-ми декември да вземем за пример и така нататък цените са много високи съпоставяне с другите

Министърът на туризма Николина Ангелкова сподели, че чакат сред 5 и 10 % нарастване на посетителите през зимен сезон в Банско, който ще бъде открит на 16 декември. С промени в Закона за туризма се планува да бъдат облекчени процедурите за прекатегоризация и категоризация на обектите.
Николина Ангелкова, министър на туризма: След като минат измененията на първия законопроект за изменение и допълнение на закона за туризъм към МТ ще бъде основано особено звено за надзор, за административен надзор, обвързван с въпросите на туризма. Надявам се това звено да проработи още март- април идната година. "
И тази година ще бъде засилено полицейското наличие в курорта. На трите входа на града ще има пунктове за инспекция. Около 40 полицейски чиновници ще бъдат командировани в Банско. На Бъндеришка поляна и Шилигарника ще има непрекъснато дежурни екипи.

От полицията споделиха още, че регистрират към 10 % растеж на закононарушенията през предходната година. През целия зимен сезон ще има засилени инспекции и на Агенцията по сигурност на храните, комисията за отбрана на потребителите и Регионалната здравна ревизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР