Хотелиери от Балчик и Кранево, настанили украински бежанци в базите

...
Хотелиери от Балчик и Кранево, настанили украински бежанци в базите
Коментари Харесай

Хотелиери искат удължаване на програмата за хуманитарна помощ за бежанци

Хотелиери от Балчик и Кранево, настанили украински бежанци в базите си, упорстват за удължение на периода на деяние на програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България.

Те са изпратили декларация с настояванията си до министъра на туризма Христо Проданов, както и до ръководителя на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров.

В писмото си те показват подготвеност и да дават цялостна информация по отношение на разполагаемия потенциал и за какъв интервал ще е разполагаем.

В декларацията си хотелиерите обръщат внимание на обстоятелството, че с тяхно съдействие някои от украинските деца към този момент са тръгнали на детска градина, има завършени документи за постъпване на учебно заведение, някои от родителите са в развой на започване на работа.

Тези дейности обаче няма по какъв начин да бъдат приключени в оставащите три седмици от действието на програмата за филантропична помощ.

Според хотелиерите най-разумният вид е програмата да бъде удължена за тези хотели, които заявят предпочитание да вземат участие в нея.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР