Hotel New Otani Tokyo е разположен в японската столица и

...
Hotel New Otani Tokyo е разположен в японската столица и
Коментари Харесай

400-годишната градина на сумо бореца, направил Hotel New Otani Tokyo на мястото на самурайска вила

Hotel New Otani Tokyo е ситуиран в японската столица и е ръководен от веригата New Otani Hotels. Отворен през 1964, той е значителен по всички международни стандарти – сега има 1479 стаи и 39 ресторанта . Бил е хазаин на многочислени държавни глави, а огромната му атракция е неговата невероятна 400-годишна градина.

Строителството на хотела е по искане на японското държавно управление от началото на 60-те години за да се обезпечи задоволително място за настаняване на гостите на олимпиадата през 1964 година. Йонетару Отани – някогашен сумо герой, се наел да построи неповторимо здание, макар че в оня миг бил просто притежател на незначителен завод за стоманолеене.

Той желал да направи нещо невиждано в родината му на притежаваното от него място с неповторима 400-годишна градина. То било известно като Фишими – само че – мия и било фамилна резиденция в квартала Киочо в Токио. В по-стари времена е било дом на самурая Като Кийомаса.

Само за 17 месеца амбициозният герой построява супер съвременен за времето си хотел с 1085 стаи. Технологиите, които употребява са революционни за времето си за неговата страна, пък и за целия свят.

Първият управител на хотела е супер мощната в онази ера в целия свят и западаща в последно време верига Sheraton Hotels. Така първото име на обекта е Otani-Sheraton Hotel. За малко време обаче несъгласията сред притежателя и веригата стават толкоз непреодолими, че на 1 септември мястото към този момент се назовава The New Otani. Месец по-късно стартира олимпиадата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР