Хотел "Ландмарк" с най-висок рейтинг в booking.com, Old Plovdiv води

...
Хотел "Ландмарк" с най-висок рейтинг в booking.com, Old Plovdiv води
Коментари Харесай

С повече хотели: Прогнозите са осем пъти ръст на туристите

Хотел "Ландмарк " с най-голям рейтинг в booking.com, Old Plovdiv води в trivago.bg Хотели никнат като гъби в Столицата на културата Новите хотелски трендове: Ядрото е в лобито, стаята се опростява

Все повече български и непознати туристи идват напоследък в Пловдив, твърди шефът на Общинския институт „ Старинен Пловдив ” Йордан Илиев. Той се базира на данните за хотелите и стаи за посетители, чиито притежатели са длъжни да се регистрират в Община Пловдив и да заплащат туристическа такса. Илиев обаче, чийто Институт от началото на тази година пое функционалностите на Общинското дружество " Туризъм ", няма информация какъв брой са хотелите в града.

Пренощувалите посетители през 2014 година са 233 000, през 2017-а - 276 000. През 2018-а от началото на януари до края на юни в хотелите са нощували 84 000 българи и 54 000 чужденци. Най-активният сезон в Пловдив е лятото и началото на есента. Увеличава се и продължителността на престоя в хотелите. Така през 2014 година приблизително тя е била 1,74 дни, а през 2017-а - 2,2.

Туристическата такса се начислява за всяка нощувка по цената съгласно категорията на хотела. За една звезда притежателят внася в градския бюджет 20 стотинки за нощувка, при 4 звезди - 75 ст. Според последните данни от началото на тази година от хотелите и стаите за посетители са събрани в хазната 350 000 лв..

Шефът на „ Старинен Пловдив ” споделя, че приблизително към 75 % от местата в хотелите се пълнят.
Голям напор от туристи се чака по време на Европейска столица на културата. Прогнозата на градската администрация е за 2 милиона посетители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР