Хосеп Гуардиола настоя, че битката за титлата във не е

...
Хосеп Гуардиола настоя, че битката за титлата във не е
Коментари Харесай

Приключи ли битката за титлата? Мнението на Пеп Гуардиола

Хосеп Гуардиола настоя, че борбата за купата във не е завършила, откакто неговият Манчестър Сити отвори разлика от осем точки на върха след най-малък триумф при визитата на Брентфорд с 1:0.
Конкурентите за купата Ливърпул и Челси изгубиха точки в последните два дни, като изостават надлежно на девет и осем точки от първенеца, до момента в който „ жителите “ завоюваха десетата си поредна победа във Висшата лига.
Но Гуардиола отхвърли да заключи, че борбата за купата е към този момент завършила при толкоз доста точки, които има да се разиграят и толкоз доста сложни мачове до края на шампионата.
„ 54 точки остават да се разиграят. Така че когато го поставите в тази вероятност, осем точки е неуместно. Но ние спечелихме 10 следващи мача и това е една от нашите цели. Нямаме доста време и на 1 януари играем против един от най-хубавите тимове откъм форма сега – Арсенал. Може би най-хубавата им форма в последните четири, пет или шест години. Така че, това е още една победа, в този момент почиваме и се възвръщаме “, стартира Гуардиола за Amazon Prime.
Фил Фодън донесе триумфа против Брентфорд след асистенция на Кевин Де Бройне, който се завърна към най-хубавата си форма, откакто до неотдавна се възстановяваше от прекаран ковид. И Гуардиола не пропусна да похвали дуото.
„ Изключителни. Фодън, той към този момент е приключен състезател. Нямаме никакви подозрения по отношение на качествата му. Знаехме го. Откакто той стартира да играе за нас, постоянно е бил необикновен. Кевин Де Бройне още веднъж беше извънреден през днешния ден “, приключи испанският експерт.
Манчестър Сити е към този момент в серия от 10 поредни победи в Лигата четири пъти под управлението на Гуардиола – два пъти повече от всеки различен клуб, на който той е бил ментор.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР