Хосеп Гуардиола акцентира върху влизането в игра на 18-годишния талант

...
Хосеп Гуардиола акцентира върху влизането в игра на 18-годишния талант
Коментари Харесай

Гуардиола: Влизането на Люис на почивката бе повратната точка срещу Челси

Хосеп Гуардиола подчертава върху влизането в игра на 18-годишния гений Рико Люис като повратната точка за триумфа на Манчестър Сити над Челси с 1:0 като посетител. „ Гражданите “ не играха на висота до почивката и имаха шанс да не изостанат в резултата, когато ударът на резервата Карни Чуквуемека срещна страничния дирек на Едерсон.

Но младежът Люис, който започва в предходните два мача на първенците във Висшата лига, бе вкаран за началото на второто полувреме, а Гуардиола се върна към групировка с четирима в защита. Люис застана от дясно на отбраната и не сбърка в нито един от 27-те си паса – той бе единственият състезател с над 16 опита за пасове и 100% успеваемост.

„ В последните мачове Рико има способността да прави съотборниците си по-добри. Има футболисти, които играят доста добре за себе си, само че Рико прави целия тим по-силен, тъй като при всяко придвижване и деяние, което прави, знае тъкмо какво би трябвало да стори. Той играе на равнището, на което се показа против Челси за Купата на Лигата, против Лийдс, Ливърпул. Той промени мача “, похвали бранителя си испанският експерт.

редуцира изоставането до върха на пет точки, само че Гуардиола побърза да изчетка още един път водача Арсенал, казвайки, че „ топчиите “ са били впечатляващи в дребното срещи, които не взеха досега.

„ Е, разликата можеше да е седем точки, или 10 или осем, само че е пет. Трябва да гледаме себе си, само че би трябвало да призная, по метода, по който играят, Арсенал заслужават да са на върха. Не става въпрос единствено за точките, а за това по какъв начин играят. Дори при загубата от Манчестър Юнайтед и равенството с Нюкасъл, качеството и равнището им на игра бяха доста високи “, приключи той.

Греъм Потър пое отговорност за проблемите на Челси и има намерение „ да мине през всяка стихия “ след домакинското проваляне от Манчестър Сити с 0:1. Шестата загуба през акцията остави „ сините “ на 10 точки от топ 4, като лондончани са колкото покрай местата в зона Шампионска лига, толкоз и до зоната на изпадащите. Съставът на Потър е с едвам един триумф в последните осем турнирни мача, при четири провали, и едвам шест точки от 24 вероятни.

Мениджърът на „ сините “ имаше и малшанса двама негови играчи да се контузят рано-рано против Сити – Рахийм Стърлинг и Кристиан Пулишич, до момента в който Мейсън Маунт получи контузия на подготовка, само че не пожела да потърси опрощение с контузиите.

„ Когато се вземе всичко под внимание, момчетата дадоха всичко. Играхме борбено и с дух, имахме положения против топ тим. С изключение на резултата, съм горделив от играчите във връзка с себераздаване. Трудно е сега, би трябвало да призная. Трябва да сме задружни “, стартира той за Sky Sports.

Списъкът с контузени играчи попречва тима да доближи своя капацитет.

„ Не можем да се оплакваме от това. Просто би трябвало да свикнем и да се оправим. Играчите, които бяха на терена, се раздадоха оптимално и извършиха напътствията. Имаше качество, дух и положения. Манчестър Сити не ти дава доста обстановки, само че мисля, че извлякохме нещо от срещата. Винаги би трябвало да поемеш отговорност и когато не играеш добре, искаш да се подобриш. Но се надяваш, че хората виждат целия подтекст, позицията, в която се намираме и това, с което би трябвало да се оправим, само че в същото време страстите са огромни, би трябвало да се опиташ да минеш през бурята и да останеш на земята “, приключи Потър.

Челси още веднъж се изправя против Сити, само че този път за ФА Къп в неделя, преди да изиграе четири лондонски дербита в идващите си пет мача във Висшата лига – единственото изключение е гостуването на Ливърпул.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР