Хорацио Пагани ни пренася в утопичния свят на хиперавтомобилите с

...
Хорацио Пагани ни пренася в утопичния свят на хиперавтомобилите с
Коментари Харесай

Pagani Utopia е утопичен хиперавтомобил с механична скоростна кутия

Хорацио Пагани ни придвижва в утопичния свят на хиперавтомобилите с наследника на Huayra. Името му пасва идеално: мощният 864 к.с. Utopia се предлага с така наречен „ gated ” 7-степенна механична скоростна кутия!

Макар дизайнът да е в действителност впечатляващ, точно трансмисията е един от главните акценти в тази хубост. Същото се отнася и за хромираният скоростен лост, който безусловно наподобява като произведение на изкуството, каквито са и множеството други елементи в автомобила, който преди бе прочут като С10, а в този момент носи името Utopia.

Zonda също бе с механична скоростна кутия, само че 6-степенна, Huyara мина на 7-степенна секвенциална трансмисия с планки на кормилото. Но за Utopia милионерите ще получат най-хубавото от двата свята, като те ще имат опцията да избират сред механична или автоматизирана трансмисии с един съединител. Тази с два съединителя е отхвърлена поради икономисване на килограми. Резултатът е, че Utopia тежи едвам 1280 кг, което е с съвсем 70 кг по-малко от Huyara.

Тези трансмисии са „ вързани ” към битурбо 6,0-литров V12 от Mercedes-AMG, който генерира 864 к.с. и 1100 Нм въртящ миг, разполагаем в диапазона 2800-5900 об./мин. Към момента Pagani не разкриват никакви динамични параметри за своето създание, само че Utopia дава отговор на всички международни регулации за нездравословните излъчвания.

А какво да се каже за дизайна! Със сигурност Utopia може да се дефинира като един от най-красивите и изящни хиперавтомобили. Тук общите форми са познати от наследниците, само че още веднъж детайлите и детайлите придават това великолепие, за което ще бъдат плащани 2,17 млн. евро.

Иначе дизайнерският екип е работил шест години, с цел да изпипа до съвършенство всеки от тях. А като приказваме за елементи, задоволително е да погледнем четирите ауспуха, които припомнят цевите на галактическа ракета! Формата на стоповете е въодушевена от турбините на реактивен самолет…

Още механически параметри за Utopia четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР