Хората във Великобритания ще трябва да доказват, че са навършили

...
Хората във Великобритания ще трябва да доказват, че са навършили
Коментари Харесай

Искате достъп до порно сайт? Първо данните от кредитната карта, моля!

Хората във Англия ще би трябвало да потвърждават, че са навършили 18 години, в случай че желаят достъп до нецензурен уебсайт. Нови, по-строги условия влизат в действие там от април 2018 година, написа Би Би Си, като цитира държавен източник.

Законови промени ще задължат тези уеб сайтове да конфигурират програмен продукт за инспекция на възрастта. Изискването е част от напъните за опазване сигурността на децата.

От потребителите да вземем за пример ще може да се изисква данните от кредитната им карта, сходно на практиката на хазартните уеб сайтове.

Компаниите, които нарушат новите правила, ще бъдат блокирани.

Планът планува спонсорите на такива уеб сайтове да могат да бъдат уведомявани за всяко нарушаване.

От регулаторен орган пък ще се желае да следи спазването и да постанова новите правила. Веротятно с тази задача ще бъде претрупан BBFC (British Board of Film Classification).

Британското държавно управление разисква налагането на по-строги ограничения от 2016 година, вземайки поради и отчет, съгласно който онлайн порнографията може да наруши детското развиване и способността му да взема верни решения. Според изследването тези отрицателни последици се следят при 65% от 15-16-годишните и 48% от 11-16-годишните. То показва още, че 28% от децата може би са попадали на нецензурен изображения, до момента в който са търсили нещо в мрежата, а 19% са търсили целеустремено порно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР