Хората трябва да продължат да се ваксинират. При достигане на

...
Хората трябва да продължат да се ваксинират. При достигане на
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Може да отпаднат още мерки, но при повече ваксинирани

" Хората би трябвало да продължат да се имунизират. При постигане на релативно висок ваксинален обсег, могат и повече ограничения да отпаднат ", сподели съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова.

" Рискът от циркулация на вируса понижава, доста е невисок процентът на заболели сега у нас. Надявам се повече хора да се решат да се имунизират ", разяснява Кожухарова.

Тя добави, че от опита й евентуално ще има усилване на имунизацията към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

" Вълна ще има. Колко ще е висока и какъв брой ще ни коства, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално, само че можем да понижим жертвите на този вирус. Това става единствено с ваксина ", сподели Кожухарова.

Относно новата --> или преболедували дребни колективи, Кожухарова разяснява, че не отпада възбраната за гости на магазини, да вземем за пример.

" За клиентите и посетителите маските си остават наложителни, тъй като не е допустимо да се управлява дали те са имунизирани или преболедували ", разяснява тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР