Хората тренират редовно, за да се чувстват, изглеждат и живеят

...
Хората тренират редовно, за да се чувстват, изглеждат и живеят
Коментари Харесай

От какво количество упражнения се нуждае едно куче?

Хората упражняват постоянно, с цел да се усещат, наподобяват и живеят по-добре. Същото важи и за кучетата, които се нуждаят даже повече от нас от усилена физическа активност. Бездомните кучета и котки могат да изминат от 32 до 48 километра дневно. Домашните ни другари не доближават съвсем в никакъв случай до тези числа, само че несъмнено се нуждаят от придвижване.

Ежедневните тренировки са ключът към положително психическо и физическо здраве на животното. Упражненията предотвратяват развиването на артрити и други ставни проблеми в бъдеще.

Кучетата са изложени на риск от затлъстяване и обвързваните с него вторични болести, по тази причина изгарянето на непотребните калории е есенциално за тях. Движението от ранна възраст дефинира дали кучето ще води здравословен живот, или не.

Стимулирането на мозъка е директно обвързвано с двигателната активност. Скучаейки, четириногите вършат куп пакости, дължащи се на непотребна сила, която може да бъде изхарчена в една постоянна сесия от бягане и скачане.

Освен това доста кучета демонстрират обсесивно дъвкане, копаене и джавкане, което е ужасно затормозяващо за притежателите. Поведенческите нарушавания най-често се лекуват с постоянни и пълноценни тренировки.

Препоръчителното количество извършения дневно варира по отношение на възрастта, породата и здравословното положение на животното. Не всяка порода ще издържи дълъг поход, до момента в който други нямат самообладание да лудуват през целия ден из планинските пътеки. Породите, които се нуждаят от най-вече придвижване, са Бордър Коли, Лабрадор Ретривър, Джак Ръсел Териер и Далматинец.

 Куче

Според Американския киноложки клуб оптималното времетраене за разходка на кученце от три месеца е 15 минути, два пъти на ден, а на четиримесечно – 20 минути, два пъти на ден.

Разходките могат да варират от ходене на каишка, бягане след топка до плуване и нанагорнище на планински върхове. Ако забележите, че кученцето стартира да се заседява постоянно и да остава обратно, не го дърпайте – оставете го да почине.

Възрастните кучета имат потребност да се ангажират във физическа активност сред 30 минути до 2 часа всеки ден. От генетичната предразположеност зависи какъв брой тъкмо. След всяка подготовка животното ще се усеща по-добре, по-спокойно и ще спи надълбоко, без да тормози вас или съседите ви.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР