Хората ще си получат пенсиите навреме - бюджетът е гарантиран

...
Хората ще си получат пенсиите навреме - бюджетът е гарантиран
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Хората ще си получат пенсиите навреме - бюджетът е гарантиран, дефицитът е нисък

" Хората ще си получат пенсиите в точния момент - бюджетът е обезпечен и дефицитът е невисок. Държавата не е банкрутирала, само че някои се пробват да търсят недостатъци ", сподели пред Нова нюз Мартин Димитров от ПП–ДБ.

Той е безапелационен - бюджетният недостиг може да бъде 3%.

" Левите имат искания, само че това са политически пристрастия и търсене под вола теле. Нарастването на данъчните доходи, заложено в бюджета, е 1,2 милиарда лв.. То ще пристигна от по-добрата работа на Национална агенция за приходите и митниците. Очакваме стягане на контрола в огромните компании. Пенсиите ще бъдат увеличени, само че не и налозите. " Не би трябвало да има спекулации. Трябва да внимаваме за саботажите в пленарна зала. Капиталовите разноски са над 8 милиарда лв., това е стъпка към стопански напредък. Бюджетът има своите цели и хрумвания и ги следва. Инфлацията за годината ще бъде под 8% ", разяснява той.

Според него служебният кабинет съществено се е забавил с промените по ПВУ.

" Дали е преднамерено или неприятна работа, това е обособен въпрос. Министрите на енергетиката и превоза би трябвало да създадат одит и данните да бъдат оповестени пред обществото точка по точка, с цел да се види какво е правено и какво не ", счита Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР