Хората със социална пенсия са най-ощетени в момента - 38

...
Хората със социална пенсия са най-ощетени в момента - 38
Коментари Харесай

Мика Зайкова за ковид добавките: Българинът не се продава за 75 лева

Хората със обществена пенсия са най-ощетени сега - 38 лева по-малко през януари. Ще ги дадат февруари, само че до тогава инфлацията ще го е изяла. Ще би трябвало да сложат и инфлационен коефициент. Това съобщи по Българска национална телевизия някогашният ръководител на Народното събрание Мика Зайкова.

Според нея пенсиите би трябвало да се преизчислят, да се вземе поради 2017, 2018 и 2019 година. Има едни хора, които си доплатиха стаж, с цел да получат цялостна пенсия. Защо те бяха лишени от нарастване за тези години от 1,35%, попита Зайкова.

По мотив коронавирус добавките за имунизиране Зайкова сподели, че българинът е интелигентен човек и не се продава за 75 лева " Мисля, че това не работи. По-добре да има хубава осведомителна акция, хората да бъдат уверени, а не да бъдат лъгани със стотинки ", съобщи Зайкова.

Тя оцени сегашната обстановка като доста сериозна, тъй като инфлацията надвишава растежа на Брутният вътрешен продукт, което значи непосредствено обедняване. Работещите небогати никой не ги счита. Хората с минимална заплата, които не получават нищо под масата, живеят извънредно оскъдно, сподели още Мика Зайкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР