Хората са склонни да разделят навиците в две ясно дефинирани

...
Хората са склонни да разделят навиците в две ясно дефинирани
Коментари Харесай

10 лоши навика, които могат да ви бъдат от полза

Хората са склонни да разделят навиците в две ясно дефинирани групи: положителни и неприятни.

На пръв взор наподобява разумно, само че от време на време границата сред двете може да бъде извънредно неразбираема.  Някои привички, които считаме за неприятни, могат да бъдат извънредно потребни в вярната обстановка.

Ето няколко образеца,  чиято изгода може да преосмислите.

1. Да отлагате

В една просвета, в която от нас се чака да работим на високи обороти, да се занимаваме с няколко неща едновременно и да не се разсейваме, от време на време човек не осъзнава какъв брой е уплашен и изтощен, преди да е станало прекомерно късно. Има случаи, в които най-хубавото нещо, което може да извършите за себе си, е да отложите някоя задача и да си припомните, че има неща, които не са незабавни.   

2. Да се отегчавате

Повечето хора гледат на отегчението като на нещо, което би трябвало да бъде избягвано непременно, тъй като се счита, че то демонстрира липса на вътрешни запаси и мотивация. Скуката обаче може да бъде значим катализатор за креативното мислене. Тя може да ви даде нужното пространство, с цел да превърнете старите проблеми в новаторски решения или да разкриете непознати области на вашата мисъл и въображение.

3. Да казвате „ не “

Обществото ни учи, че да казваш „ не “ е егоистично. Да казваш „ да: “ на всичко обаче може да докара до претоварване, загуба на време и сила. Да се научиш по какъв начин да казваш „ не “ на неща, които не са ваш приоритет, ще ви освободи време, което да употребявате за в действителност значимите неща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР