Хората с високо кръвно налягане през зимата трябва да бъдат

...
Хората с високо кръвно налягане през зимата трябва да бъдат
Коментари Харесай

5 съвета за здраво сърце през зимата

Хората с високо кръвно налягане през зимата би трябвало да бъдат изключително деликатни: заради температурните промени и някои битови привички, сърдечносъдовата им система може да се повреди.
Това е обвързвано с няколко фактора.
На първо място би трябвало да отбележим. През зимата хората, разумно, се движат доста по-малко, което въздейства на трупането на непотребни килограми и до появяването на сърдечносъдови болести.
На второ място, при наклонност към увеличение на това може да докара до тромбоза и увеличение на риска от развиване на сърдечносъдови произшествия.
На трето място, увеличението на топлообмена през зимата: в случай че човек има атеросклеротична лезия на съдовите басейни, тогава ще е налице дефицит на доставка на О2 до органите, в това число сърцето. И това може да бъде съпроводено от учестен пулс, зной, световъртеж и други клинични прояви.

Ето няколко съвета, с които можете да предпазите сърцето си през зимата:
1. Обличайте се уместно
Основното предписание на зимния дрешник е утайване и комфорт. Дайте желание на естествените тъкани, не забравяйте, че облеклата не би трябвало да предизвикват нито хипотермия, нито прегряване на тялото.
2. Хранете се уравновесено
Включете в диетата си храни, съдържащи полиненаситени мастни киселини - морска риба, зехтин и ленено масло, зеленчуци, плодове, немазно месо, сушени плодове.
3. Спазвайте режима за банкет на течности
Пийте най-малко по 1,5 литра вода дневно. В случай на признаци на хронична сърдечна непълнота количеството употребявана течност би трябвало да се съветва с доктор.
4. Практикувайте аеробна гимнастика - по 30-40 минути дневно.
Разходките, в това число скандинавското вървене, са изключително потребни за сърдечносъдовата система. Не забравяйте, че упражненията навън усъвършенстват микроциркулацията и оксигенацията на кръвта. В този случай би трябвало да дишате през носа, тъй че въздухът да се затопли.
5. Следвайте медицинските рекомендации
Това важи изключително по въпросите за приема на медикаменти и не забравяйте за позитивните страсти.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР