Хората с увреждания ще продължат да ползват програмата за лични

...
Хората с увреждания ще продължат да ползват програмата за лични
Коментари Харесай

250 души в Русе ще продължат да ползват лични и домашни асистенти

Хората с увреждания ще продължат да употребяват програмата за персонални и домашни асистенти, която към този момент ще бъде финансирана от държавния бюджет.

Русе

Досега парите за програмата идваха от Европейския съюз. Така от услугата ще могат да се възползват 50 хиляди души у нас, а в Русе – 250. 32-годишният Диян Господинов е заобиколен от другари, които се нуждаят от персонален или домакински асистент. Той следи от близко обществената стратегия и приветства решението парите за нея да идват от страната.
Диян Господинов
„ Това е значимо, тъй като би трябвало да си дадем сметка, че парите от Европейския съюз ще спрат или ще намалеят фрапантно и в действителност би трябвало да намерим държавни средства за реализиране на тия обществени стратегии, тъй като те са доста значими. “
А това ще коства на страната към 65 милиона лв. годишно. Диян Господинов споделя още, че би трябвало да се намерения и за заплатите на персоналните и домашните помощници. Тъй като трудът им е тежък, а заплащането – почасово и до 500 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР