Хората с увреждания излизат на протести в София и Пловдив

...
Хората с увреждания излизат на протести в София и Пловдив
Коментари Харесай

Хората с увреждания в Пловдив излизат на протест, имат 11 искания към властта

Хората с увреждания излизат на митинги в София и Пловдив на следващия ден. Те имат 11 претенции към властта, обвързвана с Наредбата за здравна експертиза. Под тепетата митингът е плануван в 10:00 часа пред РЗИ, а в София на площад „ Независимост ”.
Прочетете още
„ Във връзка Наредбата за здравна експертиза и метода, по който се подхожда към нея, цялостната неинформираност на заинтригуваните страни и това, че вероятността да бъде импортирана в Министерски съвет след минало гласоподаване в Националния съвет на хората с увреждане. Мудната работа на Министерство на здравеопазването. Липсващата изясненост и непрекъснатото опрощение с кадровия проблем на комисиите, забавянето на обнародването, което е води до огромен брой хора отпадащи от системата Ви каним да ни подкрепите в нашия митинг ”, пишат протестиращите.

Те ще внесат протестна нота в Министерството на опазване на здравето и НЗОК.
1. Ритмично подаване на лекарства в комерсиалната мрежа.

2. Актуализиране на „ Позитивния лист “ – като се възстановят избрани медикаменти, които са в приложимост и позволени в Европейски Съюз в България не са.

3. Съгласуване на лечения за лекуване с лекуващите експерти без значение от мнението на „ Експертния съвет “

а/ Плазмофереза
б/ имуноглобулинови - при систематичен лупус и редки заболявания.
в/ нови молекули наложени в страните членки на Европейски Съюз за онко-болните

4. Въвеждане на образната диагностика в доболничната помощ за бързо диагностициране без непотребни разноски по клинични пътеки и престой в болнични заведения.

5. Изрична осведоменост на общността на ХУ /пациентски организации и НПО/ по всички изменение и допълнения към Наредба за медицинската експертиза. Преди обявяване.

6. Болните, които се нуждаят от кислородна терапия и поддържащата такава, както и пациентите със сънна апнея да бъдат обезпечени с кислородни концентратори и устройства. Сензори за диабет. Високотехнологични за слепи и глухи хора.

7. Публична информация за „ лекуване без граници “ по въпросите, когато нашите експерти и болнични заведения не могат да подсигурят.

8. Високотехнологична лаборатория за проучване на редки заболявания и генетични.

9. Съобразяване с нормите за създаване на работна среда за персонални асистенти, като по потребностите на пациентите се подсигуряват кревати – лифтери и други

10. Пълно застраховане на потребността от протезиране на коленна и тазобедрена става по каса.

11. При включване на обещано рядко заболяване в Списъкът на утвърдените редки заболявания в България, навреме да се приспособяват всички нормативни документи.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР