Хората с кръвна група А има по-голяма вероятност да хванат

...
Хората с кръвна група А има по-голяма вероятност да хванат
Коментари Харесай

Кръвната група влияе за по-голяма вероятност да се заразим с ковид

 Хората с кръвна група А има по-голяма възможност да заловен COVID-19, защото шиповите протеини могат да се свързват по-лесно с дихателните им кафези, съгласно констатации на Харвардския университет и Института за кръв в Оклахома (OBI).

OBI е следил донори на кръв, които имат антитела против COVID-19, и е отбелязал удивително, само че умерено нарастване на донори с кръвна група вид А. Смята се, че въпросната молекула " А " е това, което разрешава да се случи, защото има доста по-малко донори с кръвна група вид О (нулева), които имат антитела, спрямо вид А и вид АВ.

Тези открития следват по-ранно проучване през 2020 година, открило, че кръвната група може да повлияе на рисковия фактор на човек за болест с COVID-19.

Според голям брой изследвания се счита, че кръвната група О е с по-нисък риск от заразяване с вируса. Но за какво група А наподобява е с по-висок риск? Това не е изцяло ясно. Но съгласно основния изпълнителен шеф и президент на OBI доктор Джон Армитаж, кръвна група А основава " лепкава " среда в дихателната система, което може да улесни заразяване с вируса.

" Ако вземем поради едно семейство – контактували с човек, хванал вируса при несъмнено събитие или са пътували дружно с подобен - тогава единият хваща инфекцията, а другият не. Това може да е обвързвано с кръвната група, някой може да е по-податлив поради свойството на А-групата ", изясни Армитаж.

Въпреки това разликата в риска към момента е единствено умерена и OBI акцентира, че към момента би трябвало да се вземат естествени защитни ограничения, без значение от кръвната група на човек.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР