Хората развиват пълноценни връзки тогава, когато имат нужда от тях.

...
Хората развиват пълноценни връзки тогава, когато имат нужда от тях.
Коментари Харесай

Кога сме готови за пълноценна връзка

Хората развиват пълноценни връзки тогава, когато имат потребност от тях. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас доцент Румен Бостанджиев, психолог, сексолог и учител. Той уточни, че самотата е извънредно тежка и въздейства върху здравето на индивида. Доц. Бостанджиев съобщи, че колкото по-свързан е човек и колкото по-голяма сигурност изпитва е толкоз по-спокоен и по-ефективно се оправя със стресовите моменти, които актуалният живот дава.
„ Може би, тъкмо в тази връзка лятото, като сезон на отпуските е време, в което човек може да оползотвори по-творчески свободното си време, като провежда забавни и приятни преживявания с хора, които са му приятни и с които може да преживее нещо позитивно и хубаво “, добави Бостанджиев. По думите му това е една от предпоставките за основаването нови взаимоотношения и инвестиция в нови и положителни прекарвания, което пък от своя страна да има положителен резултат през цялата година, а освен през летния сезон.
„ Няма сезони за това, по кое време можем да влагаме в нашите връзки с околните ни хора, и по кое време да сътворяваме предпоставки за положителен и прочувствен резонанс, който поражда тогава, когато на първо време ние самите решим да създадем крачка към другия, да го поканим за един хубав танц, в който и двамата ще сме щастливи “, уточни още Бостанджиев. Той сподели, че е добре да си даваме сметка, че ние сме тези, които главно носим отговорността за това каква инвестиция вършим в нашите връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР