Хората разпознават имената на Стивън Хокингс или Алберт Айнщайн, но

...
Хората разпознават имената на Стивън Хокингс или Алберт Айнщайн, но
Коментари Харесай

Непознатият гений: Загадката Ким Унг-Йонг

Хората разпознават имената на Стивън Хокингс или Алберт Айнщайн, само че има един талант, който остава малко прочут. Това е Ким Унг-Йонг от Южна Корея. Toвa е име, което рядко се чува, защото и притежателят му не се появява в обществото. По-голямата част от живота си той прекарва с глава заровена в книгите.

Kim Ung-Yong started speaking at the age of 6 months. He could fluently speak four languages (Korean, Japanese, German, English) at the age of two.

At three, he understood and could solve Algebra. At age eight, he was invited to America by NASA as a researcher, where he got his…
— Fascinating (@fasc1nate)
Роден на 8 март 1962 година, Ким бил специфичен още от напълно дребен . От доста ранна възраст той демонстрирал невероятни когнитивни и интелектуални качества. Разбирал диференциалното броене на по-малко от 2 години и го усвоил на 4 години, като по това време към този момент можел да чете на 4 езика. Коефициентът му на просветеност е 210 и от 5 до 8-годишна възраст посещавал лекции по физика в университет.

Той освен е считан за най-интелигентния човек в света, само че и за най-интелигентното дете, стъпало в миналото по тази Земя . Да имаш дете, което освен може да чете и написа комплицирани граматически въпроси, само че и да се оправя със комплицирани математически задачи звучи по-скоро като сюжет от филм, в сравнение с като действителност.

The 8 year old prodigy who worked for NASA

Kim Ung-Yong started speaking at the age of 6 months. He could fluently speak four languages (Korean, Japanese, German, English) at the age of two. At three, he understood and could solve Algebra. At age eight, he was invited to America…
— History Photographed (@HistoryInPics)
През 1967 година, когато Ким бил единствено на 5 години, той се появил по Fuji Television в Япония и шокирал публиката със способността си да взема решение комплицирани математически уравнения , които множеството хора не могат в зрелост. На 8 години Ким почнал да учи нуклеарна физика в университета в Колорадо, само че съгласно някои източници това е единствено слух.

Неговият голям разсъдък и висок коефициент на просветеност привлекли вниманието НАСА и по тази причина го наели. На Ким било предоставено да взема решение математически уравнения като какво е количеството гориво, належащо на една ракета, с цел да стигне до космоса .

От 2007 година насам работи като помощник в Националния университет Chungbuk. На 14 март 2014 година той бил назначен за вицепрезидент на изследователския център за развиване на North Kyeong-gi и бил нараснал в доцент в университета Shinhan.

Много хора подлагат на критика Ким, казвайки, че той е провален талант, тъй като не е употребявал интелигентността си, с цел да направи нови открития или изобретения.

In case you haven’t read this...
— PH
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР