Хората през последните месеци получават фактури за между 600 лв.

...
Хората през последните месеци получават фактури за между 600 лв.
Коментари Харесай

Астрономически сметки за ток вдигат „Факултета” на протест

Хората през последните месеци получават фактури за сред 600 лева и 1000 лева „ Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лева и да плащаме такива високи цени”, разяснява пред камерата на bTV Рашо Илиев, който неотдавна е платил 774 лева, а в този момент му следва да даде над 800 лева

Той ни сподели и дома си – с съвременни електроуреди, само че и отопление на печка вид „ кюмбе”.

„ По през целия ден нито съм тук, нито фамилията ми, всички сме на работа”, акцентира мъжът, който преди години имал дребен завод и дори за него плащал на половина на това, което в този момент желаят от ЧЕЗ за потреблението в къщата му.

Хората от квартала, в който живеят най-вече роми, се оплакват, че волтажът е невисок, спиранията на тока не престават по няколко дни, никой не знае към кое табло е, хартиените сметки не идват и електромерите не се подменят.

Техниците от енергото пък в никакъв случай не установили проблеми. Възможно ли е някой да се прикачва към правилните платци? Жителите на квартала са безапелационни, че няма по какъв начин – комплициран е СОТ, имало и охранители.

Тази вечер от „ Факултета” провеждат протестно шествие по бул. „ Възкресение” с искане за среща с началника на енергото.

От ЧЕЗ обявиха в своя позиция, че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, а направените инспекции по сигнали за нереални сметки не са разкрили нарушавания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР