Хората подценяват гнева на по-младото поколение на фона на изменящия

...
Хората подценяват гнева на по-младото поколение на фона на изменящия
Коментари Харесай

Хората подценяват ”гневните деца”, предупреди Грета Тунберг

Хората подценяват гнева на по-младото потомство на фона на изменящия се климат, разгласи шведският деятел Грета Тунберг, предадоха международните организации.
" Хората подценяват силата на гневните деца ", сподели тя пред публицисти и поддръжници. " Те са гневни и фрустрирани ", добавя Тунберг.

16-годишният деятел приказва след идването си на пристанище в Лисабон, откакто прекоси Атлантическия океан с катамаран за повече от 2 седмици.

Тунберг разкри, че ще прекара няколко дни в Лисабон преди да посети Мадрид, където се организира интернационална среща за климата. Тя ще работи да се подсигурява, че на конференцията ще бъдат чути " гласовете на бъдещите генерации ".

Тунберг се придвижи от Ню Йорк до Лисабон по вода, защото отхвърля да пътува със аероплан. В Португалия тя ще се срещне с локални природозащитници.

Пристигането й в Португалия съответствува с новия отчет на Световната метеорологична организация, в който се предизвестява, че през последното десетилетие са регистрирани най-високите температури.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР