Хората под карантина заради COVID-19 няма да могат да упражнят

...
Хората под карантина заради COVID-19 няма да могат да упражнят
Коментари Харесай

Здравният министър: Хората под карантина заради COVID-19 няма да могат да гласуват

Хората под карантина поради COVID-19 няма да могат да упражнят правото си на глас. Това стана ясно от изявление на здравният министър доктор Христо Хинков пред.

" Този закон за здравето трябваше да бъде признат с измененията и с поправките, които ние навреме бяхме предложили в Народното събрание. За страдание към момента работи правилото там, че Коронавирус инфекцията е съпоставена с изключително рисковите инфекции и се постанова карантина. "

Здравният министър разяснява и тематиката с електронните предписания . Той акцентира че компромисът с оставането на двата разновидността на хартиена и електронна рецепта за незабавните медици е за нито един пациент да не остане без лекарство и терапия.

" Все още обмисляме тази смяна в наредбата, тъй като си даваме сметка, че има някои справедливи условия, които могат да доведат до това един доктор да не може да изпише рецепта на своя пациент. Говорим за дребен контингент от сферата на незабавната помощ главно. Тези, които вървят в отдалечени краища на страната и вървят с колите за спешна помощ в села, където няма интернет и е мъчно да се вкара този режим за електронно издаване на рецептата ", съобщи той.

" До края на месеца сме решили да се разберем дали ще вършим тази смяна. Наредбата е подготвена, ще я качим на уеб страницата и следва публично разискване в 14-дневен период. Компромисът с хартиената рецепта за медиците от незабавна помощ е изработен за да бъдем гъвкави и с цел да следваме правилото да не остане пациент без лекарство. Това не значи оттегляне обратно. Категорични сме, че дигитализацията би трябвало да върви. Още повече обективните данни демонстрират, че нещата се развиват все по-добре. Ще дам един образец. Ако си купите нови обувки има един интервал, в който би трябвало да свикнете да ходите с тях ", сподели доктор Хинков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР