Хората, пътуващи до Гърция, ще трябва да представят PCR тест

...
Хората, пътуващи до Гърция, ще трябва да представят PCR тест
Коментари Харесай

Гърция изисква от утре PCR или бърз тест преди влизане в страната

Хората, пътуващи до Гърция, ще би трябвало да показват PCR тест или бърз тест преди влизане в страната от на следващия ден поради утежняване на епидемиологичната конюнктура, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

Това се отнася за всички пасажери на възраст над 5 години, които идват в Гърция от 6.00 часа на следващия ден, без значение дали са имунизирани или не.

Негативният PCR тест би трябвало да е изработен преди не повече от 72 часа, а бързият тест - не повече от 24 часа преди идването. Този правилник ще се ползва до 24 януари, заяви през днешния ден Службата за гражданска авиация и сухопътни граници.

Продължава да е в действие и условието пътуващите в Гърция да се записват в държавен уеб страница преди началото на пътуването.

Днес в страната са регистрирани 18 592 нови случая на коронавирусна зараза по отношение на 37 676 през вчерашния ден, оповестява в. " Катимерини ". Направени са 230 237 теста, от кото 8,07 % са се оказали позитивни. През последното денонощие са умряли още 66 души. На респиратори са 642 пациенти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР