Хората над 65 г. се чувстват неподготвени за бедствие, авария

...
Хората над 65 г. се чувстват неподготвени за бедствие, авария
Коментари Харесай

Хората над 65 г. не се чувстват подготвени за бедствие

Хората над 65 година се усещат неподготвени за злополучие, повреда или рецесия, сочат резултатите от изследване на БЧК, извършено измежду 250 души от май до ноември 2022 година Анкетираните са в 3 учебни заведения, 1 дом за възрастни, 5 клуба на възрастни и доброволци на Българския юношески червен кръст в София. Проучването е част от плана " Информирани и готови при бедствия, повреди и рецесии ".
Около 20% от интервюираните са участвали на образование, лекция или симулация на злополучие, повреда или рецесия в близката една година. Младите се осведомят за нужните дейности по време и след злополучие най-вече от обществените мрежи.
Анкетираните считат, че би трябвало да се организират повече осведомителни акции за подготовка за бедствия. Оказва се, че по-голяма част от запитаните възрастни не знаят какво е фамилен пакет и фамилен проект при бедствия, демонстрира изследването. Семейният проект е по какъв начин всеки от фамилията да реагира при злополучие, да бъде очакван човек за контакт, който да е отвън региона на бедствието.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР